Máte trable? Rozhodně je neřešte v ráji

Eva-Slesingerova

Romantická komedie Trable v ráji, která vypráví o páru, jenž se rozhodl vyřešit partnerskou krizi na romantickém ostrově Eden (Ráj), vlastně až tak vtipná není a romantiky v ní najdeme také jen poskromnu. Jako by si někdo ze štábu řekl: „Pojedeme do rezortu Bora Bora a něco tam natočíme“. K tomu Vince Vaughn vybral pár herců, kteří mu sedli, a v letadle cestou na natáčení napsal s Jonem Favreauem scénář. Jediné, co si na tomhle filmu užijete, je tak krásný ostrov ve Francouzské Polynésii, kam se ve skutečnosti podívá jen málokdo z nás.

Představte si, že máte manželský problém a k jeho vyřešení potřebujete spoustu peněz na exkluzivní dovolenou v prázdninové oblasti Eden. Kvůli slevě musíte zaangažovat ještě další spřátelené tři páry, jejichž problémy ale nakonec tak hrozné nejsou.Hlavní hrdinky v baru na ostrově Bora Bora
Vezmete je s sebou v domnění, že vás – kromě ušetřených peněz – v nelehké životní situaci trochu podpoří. Pochopení se vám ale na exotickém kurzu partnerské terapie nedostane, všichni jsou na vás naštvaní a vy pro samý program ani nemáte čas zajít na romantickou večerní procházku.
Nakonec se ukáže, že na téhle zvláštní léčebné dovolené jste rozhádali úplně všechny, na kterých vám kdy záleželo.

Na zábavu zapomeňte
Na zábavu ve filmu Trable v ráji, který má v českých kinech premiéru v den, kdy se většina lidí spíš baví, tedy na Silvestra, opravdu zaděláno není. Čeká vás více méně hodina a půl nudy (méně pro ty, kteří se chystají za exotikou a nemohou se už dočkat.)
Kromě děje fanoušky charismatického Jeana Rena nepotěší ani jeho postava Monsieura Marcela, jakéhosi Tak co, kdo jede se mnou? Z filmu Trable v rájiostrovního guru: Reno ve filmu hraje tak trošku slizkého chlápka, který má na starosti hlavní terapeutický program, celý den se poflakuje v hábitu z prostěradla a příšerným francouzsko-anglickým akcentem mluví o objevení sexuality a krásy nahého lidského těla.

Podivné jsou i ostatní postavy zaměstnanců prázdninového rezortu. Snímek totiž mimo jiné nechává diváka na vážkách, zda se o ostrov starají opravdu jenom samí gayové. Sami pro sebe si tuhle pochybnost rozlousknete nejpozději ve chvíli, kdy Vince Vaughn načapá partu chlápků v přiléhavých teplácích, kterak se baví hrou na Wii kytaru.
Jestliže hledáte odpočinek po náročném pracovním dni, potřebujete vypnout a možná i usnout (a není vám líto peněz za lístek), vyražte na Trable v ráji. Anebo raději počkejte, až tenhle film budou jednou večer dávat v televizi. Třeba zrovna nebudete mít nic jiného na práci.

Podívejte se na ukázky z filmu

Trable v ráji
USA, 2009, komedie, 113 min
Režie: Peter Billingsley
Hrají: Kristen Bell, Malin Akerman, Vince Vaughn, Jason Bateman, Jon Favreau, John Michael Higgins, Jean Reno, Ken Jeong, Kristin Davis, Faizon Love, Tasha Smith, Peter Serafinowicz, Kali Hawk, Temuera Morrison, Carlos Ponce
Premiéra v ČR:
31. prosince 2009