Mika ví i tentokrát dost o tom, jak má znít moderní „cukrátkový“ pop


Jsou to už skoro tři roky, kdy se na světové hudební scéně objevila zbrusu nová tvář – mladý britský zpěvák libanonského původu Mika. Pozornost upoutal hlavně svým veleúspěšným popovým debutem Life in Cartoon Motion se super hitem Grace Kelly. Díky intonaci a falzetu, který připomíná Freddieho Mercuryho, si Mika získal nejen spoustu příznivců, ale i odpůrců. A právě teď pžináší Mika na trh kůži se svým druhým albem, které nazval The Boy Who Knew Too Much.

MikaMikovo debutové album Life in a Cartoon Motion přineslo řadu výrazných, až lehce kýčovitých popových songů, ve kterých ale nechyběly vkusně vystavěné refrény. Mika se tak představil jako rozený hitmaker i bezesporu zručný muzikant. Novinkové album nemá důvod uhýbat k nějakým větším experimentům, a proto na něm pokračuje po vyšlapané cestě roubené hravými, chytlavými písníčkami a sladkými falzetovými refrénůy Tedy v něčem, co si vysloužilo nálepku candy pop.

Spousta barevných hitů
Na pilotní singl We Are Golden si Mika přizval dětský sbor a nechal ho doslova řvát. Samozřejmostí je ale výrazná melodie se snadno zapamatovatelným refrénem, takže nic nebrání tomu, aby se na vás tenhle song valil z rádií.

Hitový potenciál má ale tentokrát víc skladeb a celá deska působí muzikantsky pestřejším a dotaženějším dojmem než debut. Píseň Rain je sice mladším bratříčkem zpěvákova vůbec prvního singlu Relax, Take It Easy, ale třeba v Blue Eyes si Mika vystřihne bossanovu  – a i ta mu sluší.

Jedním z vrcholných momentů celého alba je skladba Touches You, tahle funková melodie podpořená klavírní linkou vás spolehlivě rozhýbe. Něco o nudě si tak pomyslíte snad jen při pomalejších skladbách jako je By the Time, než se ale rozhodnete, že přehrávač vypnete, album je u konce.
Mika se na své nové desce představil jako chlapec, který ví rozhodně dost o tom, jak má vypadat moderní pop. Otázkou je, zda by to na té příští nechtělo přijít s něčím novým.

 

Poslechněte si Grace Kelly od Miky

Mika: The Boy Who Knew Too Much
Stopáž: 41:13
Vydal: Universal
Skladby: We Are Golden, Blame It on the Girls, Rain, Dr. John, I See You, Blue Eyes, Good Gone Girl, Touches You, By the Time, One Foot Boy, Toy Boy, Pick Up Off the Floor

 

Témata: