Na Housce vystoupí slovenské i české pophvězdy


Čtrnáctý ročník koncertu Noc s hvězdami na hradě Houska se ponese v duchu Česko versus Slovensko. Akce vypukne v sobotu 4. srpna a vystoupí na ní Petra Janů, Monika Absolonová, Sisa Sklovska, Martin France a mnoho dalších.

Čtrnáctý ročník koncertu Noc s hvězdami na hradě Houska se ponese v duchu Česko versus Slovensko. Akce vypukne v sobotu 4. srpna a vystoupí na ní Petra Janů, Monika Absolonová, Sisa Sklovska, Martin France a mnoho dalších.

Čtrnáctý ročník benefičního koncertu Noc s hvězdami nabídne české i slovenské interprety současné popové scény. Hudební událost startuje v sobotu 4. srpna již odpoledne, kdy bude na nádvoří hrát od 16.30 cimbálová kapela. Samotný benefiční koncert na hradě začne v 18 hodin. Od devíti hodin večer se program vrátí na nádvoří, kde vystoupí kapely.

Moderace se letos opět zhostí exmanželský pár Markéta Mayerová a Slávek Boura, kteří koncert odmoderují v krojích. Moderátorským nováčkem letos bude na Housce herec Miroslav Šimůnek, který bude moderovat V.I.P. Party. Česko budou na čtrnáctém ročníku zastupovat například: Petra Janů, Monika Absolonová, Martin France, Martin Chodúr, David Deyl nebo Jarek Šimek a za slovenské barvy nastoupí Sisa Sklovska, Peter Cmorik, pop-operní trio La Gioia, Martin Harich nebo Thomas Puskailer.

Večer na nádvoří zahrají kapely

„Návštěvníci se mohou těšit na můj duet s Petrou Janů Jedeme dál,“ slibuje za pořadatele zpěvák Martin France.

Vystupující na hradě ještě posílí herecké duo David Šír a Miroslav Reil, kteří se uvedou scénkou velmi oblíbeného komika Felixe Holzmanna. Večerní koncert kapel odmoderuje Vlasta Vébr a odstartuje kapela Kroky Michala Davida a posléze vystoupí kapely Elán Revival, Angels se zpěvákem Markem Černochem nebo The Travelers. „Máme připravené ještě jedno překvapení jméno účinkujícího, které odtajníme samozřejmě až přímo na koncertu,“ řekl Martin France z Agentury Martin Production.

Všichni vystupují bez nároku na honorář

Benefiční koncert Noc s hvězdami na hradě Houska se poprvé uskutečnil před 14 lety v roce 1999, kdy byl tento historický objekt po velmi dlouhé rekonstrukci zpřístupněn veřejnosti.

Všichni účinkující se opět vzdají honorářů a darují je na obnovu a rekonstrukci hradu Houska.

Podmínkou pro účinkování interpretů na této akci je bezpodmínečně zpívání na živo a to buď na halfplayback nebo s živou kapelou.

Témata: