Na laserové diskotéce s Black Eyed Peas

Hana-Slivova

Praha si odškrtla další velký koncert. Ve vysočanské O2 areně se svou poslední deskou E.N.D. strávily dvě futuristické hodiny americké hvězdy Black Eyed Peas. Předvedly, jak by mohla vypadat městská zábava pro šestnáct tisíc lidí.

Obrovská diskotéka.
Světelná party.
Oslava popu.
Futuristický showroom…
…anebo také cirkus.
Nekonečná energie jako důkaz, že E.N.D. neboli Energy Never Dies v názvu posledního alba není výmysl.

Tak nějak bychom mohli pojmenovat první český koncert současné světové špičky v pop-hiphopu, Američanů Black Eyed Peas. Do vysočanské O2 areny se na ně podle pořadatelů přišlo podívat okolo šestnácti tisícovek lidí, kteří už před koncertem předskokanky Cheryl Cole obsadili celou halu.
Cheryl se snažila a i díky hitovkám 3 Words (kterou nazpívala s will.i.amem z Black Eyed Peas), Parachute nebo Fight For This Love si nakonec získala i přes místy dutý zvuk fanoušky na svou stranu. Každý předskokan by ale byl včera málo.

Čtyřka Black Eyed Peas ve složení will.i.am, Fergie, Taboo a apl.de.ap velkolepě vyjela z podzemí na promakanou designovou scénu ve tvaru T chvíli po deváté.
Co na tom, že hudebně koncert nakonec nepřinesl nic Black Eyed Peas v Prazenového, že v obrovské hale chvílemi zapadal i božský hlas zpěvačky Fergie, že muzika Black Eyed Peas zní hutněji, kompaktněji a možná i zábavněji z upravené empétrojky při běhání nebo jízdě na kolečkových bruslích a že včera hrály hlavní roli zejména převleky, lasery a choreografie?
Kapela i tak odstarovala doslova robotickou show.  

Během třetí skladby Rock That Body se totiž ke skupině přidala armáda robotů, kteří druhou část písničky odtancovali spolu s fanoušky místo kapely, a během prvních prodlužovaných tónů náseldující notoricky známé Meet Me Halfway to vypadalo, že hala vzrušením popraská ve švech. Fergie se pak skvěle ukázala i v Missing You, kterou doprovodila efektní černobílá projekce. Při odpichovce Imma Be se čtveřice naskládala jen pár metrů od fanoušků, naopak slaběji vyzněly My Humps nebo Alive s úvodními několika takty na křídlo, které bedňáci pro těch pár vteřin přitáhli na pódium.

Poslechněte si Missing You

http://www.youtube.com/watch?v=Gviu6M95EoM

Skvělý ohlas ovšem sklidila všechna sólová vystoupení ve středním bloku večera. Apl.de.ap svůj párty song Bebot rozjel v jednoduchém zeleném laserovém kruhu, hlavní plocha haly se ale během několika chvil vlnila jako mraveniště.
Rapper Taboo překvapil halu ďábelskou vyjížďkou na modře svítící motorce, zavěšené nad hlavami návštěvníků, a zpěvačka Fergie zase, jen za doprovodu akustických nástrojů, dala svůj hit Big Girls Don´t Cry (

nebo Eurytmics. A parket se bavil.

Poslechněte si Bebot

http://www.youtube.com/watch?v=UPeOIjrzP1Y

Jestliže během některých písniček, při kterých se dalo v podstatě jenom tancovat, se bavili hlavně ti, kteří měli  lístek na stání, ve finiši už si stoupli všichni. Přes Don´t Lie, Shut Up a Boom Boom Pow došli Black Eyed Peas až k přídavkové a zavírací hitovce I Got a Feeling. Kapela ji dala jako odměnu za to, že fandové vyslyšeli nápisy na scéně a "křičeli ještě víc". Ve chvíli, kdy celá hala tancovala, skandovala "tonight´s gonna be a good night" a vzduchem se vznášely stříbrné konfety, šel mráz po zádech.

Black Eyed Peas přivezli do Prahy energickou diskotéku. Kolik po ní asi padlo energetických drinků? (Black Eyed Peas v Praze…) A předčí kapelu v listopadu Lady Gaga?

Black Eyed Peas + Cheryl Cole
Praha, 16. května 2010, O2 arena

Témata:, ,