Nejdelší hraní na piano? Pět hodin v kuse, říká Petr Vondráček


Představujeme vám novou rubriku, kterou jsme pojmenovali V čem jede. Ne, nebudeme vám psát o tom, jaká si kdo pořídil auta, i když i to by mohlo o lecjakém zpěvákovi či herci mnohé napovědět. Nás – a doufáme, že i vás – bude především zajímat, jakou muziku mají rádi naše „celebrity“, jestli si kupují desky nebo chodí na koncerty. Dnes je řada na Petru Vondráčkovi.

Petr Vondráček ve studiuPetr Vondráček jede doslova jako lokomotiva. Moderuje jeden z nejoblíbenějších pořadů na Primě, hraje v telvizi a v divadle a ještě k tomu přitápí pod kotlem své kapele. Není tedy divu, že jako nejlepší hudební počin letošního roku uvedl koncert své skupiny Lokomotiva, kterým v září se spoluhráči a fandy oslavil 15 let její existence.

Kam nejdál byste cestoval za svojí vysněnou kapelou?
Moc daleko ne. Já nejsem takový typ  fanouška, který by se za někým daleko pouštěl. Mým velkým idolem byl Elvis Presley, za tím bych i cestoval, bohužel je už po smrti. Určitě bych se ale rád podíval doGracelandu, kde je jeho muzeum. 

Za jaké CD jste kdy utratil kdy nejvíce peněz?
Za CD Prince Batman, byl to soundtrack ke stejnojmennému filmu.

Podívejte se na Prince jako na krále večírků v Batmanovi

Jak dlouho jste vydržel nejdéle hrát nonstop?
To už je dlouho, ale jednou jsem na koncertě hrál pět hodin na piano.  

Nejnižší honorář, za který jste kdy hrál?
93 korun. V 17 letech na gymnáziu, když jsem hrál na Karlově mostě. 

Pro jakou věkovou kategorii nejraději hrajete?
To je těžká otázka. Pro 20ti až 50ti leté (smích).

Poslechněte si Lokomotivu od Lokomotivy

Poslechněte si Jsem šťastnej od Lokomotivy

Máte nějaký rituál bezprostředně po koncertě?
Zapálím si cigaretu.

Co vás čeká do konce roku?
Teď jsme oslavili patnácté výročí kapely a na koncertě v pražském Lucerna Music Baru jsme točili jak obraz, tak zvuk, takže by z toho mohlo vyjít CD i DVD. Doufám, že se nám to podaří vydat do Vánoc. To je asi jediná velká věc do koce roku, ale jinak samozřejmě chceme pořád hrát a hrát a hrát.