Nejlepší animované klipy: Simpsonovi, reklama na jogurt a E-rotic

matoush

Představte si svět, kde lusknutím prstu zbavíte nahou krasavici ohavného monstra a jste za to odměněni vášnivým polibkem. Nebo svět, kde Britney Spears na tisícinu sekundy přesně unikne explozi. Svět, kde vás rozkošní andílci poučují o tom, jak správně na ženu. V dnešním Šrumci v showbizu se s námi podívejte na pět animovaných klipů, které nás na Kouli baví.

5. místo: Britney Spears – Break the Ice
Dobrá, nikdo neví úplně jistě, o co v tom klipu jde. Je tam spousta monster a blonďatá krasavice, která si nakonec zachrání život výskokem z okna. Když si ale vezmeme, v jaké době Britney Spears Break The Ice natočila, uznání si zaslouží. Tedy: 5. místo.

4. místo: Moby – Mistake 
Ledy jsme prolomili, takže teď už vážně. Na dalším místě naší dnešní hitparády se umístil song Mistake od Mobyho. Animovaná verze klipu nesrší vtipem nebo nápady, prostě jen vypráví o Mobym (zde nazvaném little idiot) a jeho psovi. Protože ale máme Mobyho i psy rádi, je na 4. místě.

http://www.youtube.com/watch?v=aqggt9Ijh2M

3. místo: Banksyho znělka k Simpsonovým
Britský streetartový umělec Banksy nedávno vytvořil znělku k jednomu dílu populárního amerického seriálu Simpsonovi. Chtěl prý poukázat na to, že se část jeho výroby přesunula do Jižní Koreje, kde pracovní podmínky rozhodně nejsou ideální. Znělka se ihned stala jedním z nejvyhledávanějších videí na YouTube. Je vtipná a hrůzná zároveň, ale protože to není videoklip, získává od nás pouze 3. místo.

http://www.youtube.com/watch?v=haNyA0WSaP8

2. místo: Gigi D’Agnostino – The Riddle
Myslete si o nás, že jsme se zbláznili, ale my Gigiho prostě milujeme. A tohle video, kdy se jedna čára mění v monstra, která se navzájem požírají, milujeme dvakrát.

http://www.youtube.com/watch?v=6DcfXVL0mh0

1. Místo: E-rotic – Dr. Dick
A je to tu! Podle nás je nejlepším animovaným videem všech dob – wait for it – Dr. Dick od kuriozního hudebního uskupení E-rotic. Proč? Jde v podstatě příběh se vším všudy. Plastický chirurg žije dvojí život, na jedné straně je to usedlý lékař měnící škaredé ženy v krásky, na druhé superhrdina, který přemůže vše od obří chobotnice až po mimozemšťana. Není divu, že po něm ty ženské jedou.

Na závěr dva bonusy

Nejdříve něco pro děti: Víme, že je to reklama, ale takový skvost podle nás svět dlouho nespatřil (a doufejme, že zase dlouho nespatří). Spot propagující nejmenovaný smetanový krém má unikátní choreografii a hlavně neopakovatelný text: „Nahoru a dolů, celou noc až do rána, protančíme spolu, smetanový dance.“ Co z těch dětí jednou bude?  

A teď pro dospělé. V úvodu jsme vám slíbili, že vám ukážeme video, kde andílci učí souložit. Slib plníme. Prosíme však všechny, které pohoršuje pohled na animované nahé ďábly, aby se na video Fu*k Her Gently od skupiny Tenacious D raději nedívali.