Nejlepší psycho filmy všech dob: Který máte nejradši?

Redakce

Sestavili jsme pro vás žebříček sedmi filmů, které jsou podle nás slušné psycho. Souhlasíte s námi? Jaké snímky byste doplnili?

1. Klub rváčů. Film z roku 1999 režírovaný Davidem Fincherem byl natočen podle románové předlohy z pera Chucka Palahniuka. Spoilerovat vás nebudeme, ale je to mazec.

(Wikipedie.cz)

2. Psycho. Je to americký hororový snímek natočený roku 1960 Alfredem Hitchcockem podle románu Roberta Blocha. Skvěle natočený snímek vás nenechá chvíli v klidu.

(Oficiální zdroj)

3. Sedm. Jedná se o americký thriller režiséra Davida Finchera z roku 1995, který byl nominován na Oscara. Příběh sleduje dva detektivy, kteří vyšetřují sérii rituálních vražd, inspirovaných sedmi smrtelnými hřichy. Scénář napsal Andrew Kevin Walker. Role detektivů ztvárnili Brad Pitt a Morgan Freeman.

(Oficiální zdroj)

4. Vertigo. Mistrovské dílo  z roku 1958 o posedlosti, jež vedla až za hrob. James Stewart a Kim Novak v hlavních rolích klasického amerického filmu.

(Oficiální zdroj)

5. Faunův labyrint. Je to mexicko-španělský mysteriózní film. Režisérem filmu je Guillermo del Toro. Hlavní role ve filmu ztvárnili Ivana Baquero, Sergi López, Maribel Verdú, Doug Jones a Ariadna Gil. Kdo čeká pohádku, ať se na to radši nekouká. Je to totiž fakt psycho!

(Oficiální zdroj)

6. Černá labuť. Jedná se o americký film režiséra Darrena Aronofského z roku 2010, v jehož hlavních rolích stanuli Natalie Portman, Vincent Cassel a Mila Kunis. Portman za něj dokonce dostala Oscara.

(Oficiální zdroj)

7. Šestý smysl. Tenhle americký filmový psychologický horor v roce 1999 natočil režisér M. Night Shyamalan. Hlavní roli si tam střihnul Bruce Willis. Snímek vypráví o traumatizovaném chlapci jménem Cole Sear, jenž má schopnost vidět mrtvé osoby a mluvit s nimi. Film byl nominován na šest Oscarů a čtyři ceny BAFTA, ale nezískal žádnou cenu.

(Oficiální zdroj)