Nejlepší umělci roku 2009 byli mí fanoušci a Morrissey, říká Lady Gaga

Hana-Slivova

Americká televize MTV vyhlásila jednou z osobností roku zpěvačku Lady Gaga. V listopadu 2009 jí vyšla druhá deska The Fame Monster a v únoru 2010 s ní vyrazí na turné do Anglie, Irska, Walesu a Skotska. A kdo že to letos bavil samotnou popovou princeznu Gaga?

Televize MTV má jasno: největší hvězdou roku 2009 byla slečinka Lady Gaga. Toto jméno totiž uváděla v anketě serveru MTV o nejvýraznějšího umělce celá řada celebrit.
"Letos se objevovala všude. Její písničky se dostaly na špičku hitparád, na koncerty chodily davy lidí a její desky rotovaly v každém ipodu. Inspirovala ostatní umělce, nutila je makat a zlepšovat se," vypočítává server MTV.com důvody úspěchu. I proto se redaktoři televize zajímali o to, jaký umělec letos nejvíce zaujal samotnou Lady Gaga. Že by Michael Jackson? U2? Britney Spears? Jste vedle!
Lady Gaga"Mým úplně nejoblíbenějším umělcem byli letos mí fandové," říká Lady Gaga. "Vážně, každou moji písničku nebo fotku nějak zužitkovali. Dokonce pro mě navrhli oblečení, předělávali mé klipy, natočili o mě filmy, malovali mě na plátno, psali o mě básně. Jsou to ti nejskvělejší fanoušci na světě," rozplývá se. Zároveň podotýká, že její fanoušci jsou stoprocentně bystří mladí lidé. "Jsou zatraceně chytří. Studují, chodí do klubů anebo jsou to prostě normální děcka ze střední, která stále hledají svou identitu."

Má ráda skupiny, které s ní jedou na turné
Na přímý dotaz na hudební preference letošního roku ovšem Lady Gaga odpověděla poměrně překvapivě. Vyzdvihla totiž album padesátníka Morrisseyho, bývalého frontmana britských The Smiths, který letos vyprodal i pražské Divadlo Archa (recenzi na Kouli čtěte tady).
"Deska roku? Hodně se mi líbilo a dost jsem poslouchala poslední album Morrissseyho Years of Refusal. Zamlouvá se mi i brooklynská kapela Semi Precious Weapons, se kterou jsem na turné teď, a Dánové Alphabeat, kteří se mnou pojedou příští rok." Jako písničku roku by zpěvačka  – po chvíli váhání – zvolila lehce morbidní sing Corporate Cannibal z desky Hurricane (2008) od Grace Jones.

Lady Gaga vydala letos v listopadu druhou desku The Fame Monster, diskosingl

už přes 50 milion lidí. S albem, na kterém je osm písniček, jež měly původně vyjít jako součást první desky The Fame, vyrazí zpěvačka v polovině února na evropskou část The Monster Ball Tour. Na britských ostrovech bude zpívat až do 8. března, naživo ji budou mít šanci slyšet lidé v Londýně, Manchesteru, Dublinu, Belfastu, Cardiffu, Liverpoolu či Nottinghamu.

Co se líbí Lady Gaga?

Semi Precious Weapons

Alphabeat

Morrissey

http://www.youtube.com/watch?v=4wYmojcRoMo

Grace Jones

 

Témata:, ,