Pink přivezla Dům legrace, skvělý podnik ve stylu MTV

Stefan-Titka

Dračice jménem Pink včera řádila ve vyprodané O2 areně. Natěšenému publiku představila svou tour k poslednímu albu s názvem Funhouse a v nabitém setu starých i nových skladeb ukázala, jak se dělá pravá a nefalšovaná MTV show.  

Fanoušci rockerky Pink se z počátku museli obrnit značnou dávkou trpělivosti, protože oproti ohlášenému začátku akce začala o hodinu a půl později (a to i přesto, že pořadatelé ještě před vstupem do O2 areny informovali o „kratké přestavbě po předkapele“). V hale ale navzdory prodlevě panovala dobrá nálada – mexická vlna, kterou si na ochozech lidé krátili čas, byla úžasná, a kameramanovy hrátky s ukazováním tváří na velkých promítacích plochách také občas pobavily.

Neony všude, kam se podíváš
Po půl deváté se nad pódium konečně vznesla Pink a za zvuků skladby Bad Influence odstartovala svůj velkolepý kabaret. Velkolepý ve všech významech tohoto slova; po spadnutí opony se odhalil pestrobarevný „funhouse“ plný neonů a různých pódiových vychytávek (jako třeba postel s otvory na ruce, která hned zkraje otestovala mužskou představivost, nebo skluzavky umístěné po obou stranách pódia). Show prakticky neměla chybu, v Praze se prostě představil precizní, v MTV stylu vypulírovaný a nazkoušený podnik.

Koukněte, jak to vypadalo na zastávce turné ve Stuttgartu

http://www.youtube.com/watch?v=VWB0h3gOv3I

V písni Don´t Let Me Get Me si Pink rýpla do Britney Spears: po textové narážce na tuhle zpěvuli do mikrofonu místo zpěvu zaprskala, čímž dala jasně najevo, že zpívá naživo. A kromě zpívání toho tahle třicátnice zvládla mnohem víc. Nejen že zpívala a akrobatila na lanech(!), ale dokonce celkem obstojně zvládala dělat obojí dohromady. Ve vizuálně působivé choreografii odehrála většinu svých hitů a k dobru přidala i cover verze Queen nebo skladby Crazy.

So what? ptá se Pink ve Stuttgartu

http://www.youtube.com/watch?v=fdwArIIFvEA&feature=related

Pink patří mezi ty snesitelné popstar produkty a v O2 areně dostála své pověsti. Místy sice dost přeřvané, ale byl to hudební spektákl se vším všudy. Skvělí hudebníci, tanečníci a akrobaté předvedli své umění s plným nasazením. Nikdo tak nemusel peněz, které investoval do lístku, litovat. Člověk dostal to, za co si zaplatil – velkolepou show americké rockové zpěvačky.

Témata:, ,