Pitbull a nejdražší pražská diskotéka

KatarínaStraková

Jako na hodně drahé diskotéce to vypadalo včera v pražské Tipsport areně. Rapper Pitbull tu několi tisíc fanoušků pobavil svými skladbami, mezi kterými se ovšem nejvíc vyjímaly remixy tracků od jiných autorů - Nirvany nebo Black Eyed Peas. Svou bezprostřední show si tak diváky získal spíš předskakující Ben Cristovao.

Zatímco dole v poloprázdné holešovické hale předskakoval Ben Cristovao, pan Pitbull se o patro výš sešel s novináři. Na pětiminutové tiskové konferenci byl ale ochotem mluvit jen s PR manažerkou, která mu přetlumočila čtyři otázky. Ostatní se směli pouze usmívat – hlavně nemluvit a nehýbat se. Inu, jiný kraj, jiný mrav.

O něco sympatičtější bylo Pitbullovo pódiové vystoupení. Podívanou zahájil chytlavým songem Hey Baby (Drop It to the Floor), čímž si publikum pěkně předehřál. Světelné efekty, vizuální projekce na plátně a tuc tuc rytmus mu vícegenerační publikum sežralo i s navijákem. A na večírku za osm stovek a výše se výborně bavilo.

Vždycky je smutné, když mezi nejsilnější momenty koncertu patří remixy skladeb jiných interpretů. Nedělní večer měl několik vrcholů v podobě refrénu I Gotta Feelin‘ (původně od Black Eyed Peas) nebo skladby Smells Like Teen Spirit od Nirvany, kterou kapela utnula zhruba po pěti taktech, tedy ještě dřív, než se začínající potlesk stihnul pořádně rozburácet.

Další výstup vzhůru holešovická aréna zažila s Pitbullovými písněmi z poslední desky Planet PitIntenational Love, Rain Over Me a nakonec Give Me Everything, s níž se mu letos podařilo proměnit nominaci v kategorii Nejlepší rádiový song hudebních cen Billboardu.

Zbytek koncertu pak působil spíš jako vycpávka, kterou si tančící posluchači sice užívali, těžko ale říct, jestli by si vůbec všimli, kdyby se Pitbull coby hlavní hvězda večera vypařil a nechal na jevišti kapelu samotnou, případně kdyby místo živé produkce pustil desku.

To Ben Cristovao si – alespoň podle závěru show – diváky získal svou bezprostřední komunikací i energií, kterou do vystoupení dával, daleko více. „Bylo super tady být. Kdž jsme se dozvěděli, že tu má Pitbull hrát, přihlásili jsme se do konkurzu na předkapelu a Pitbull si mezi všemi kapelami vybral nás,“ prozradil zpěvák po koncertě.

Svůj koncert zakončil Cristovao slovy: „Jste skvělý publikum! Pitbull se má k**** na co těšit!“ Fanoušci sice byli připraveni dobře, jen je okořenit. Škoda, že Pitbull nepoužil originálnější přísady a zůstal u obyčejné soli.

Pitbull
Support:
Ben Cristovao a Glowstick
Praha, Tipsport arena, 17. června 2012

Témata:, , ,