Přátelství mezi mužem a ženou: 11 situací, které znáte, pokud ho máte. „A spíte spolu?!“

Redakce

Blbnete spolu, máte si co říct, chodíte za kulturou. Na rozdíl od mileneckého vztahu spolu z nějakého důvodu mezi nebem a zemí nemáte sex. Jednoduše jste „jen“ kamarádi. A to pro ostatní nemusí být jenom tak.

  1. Lidé se vás často ptají, zda jste spolu. Spiklenecky pomrkávají, jako že vědí, jak je to ve skutečnosti. Vzhledem k tomu, že vy také víte, že spolu nespíte, tak je to taková vševědoucí partička. A cítíte se trapně.
  2. Je to chyba přírody. Pod rouškou přátelství jsou geny naprogramovány jasně. Alespoň to tvrdí výzkumy. Takže přechod od čisté studánky přátelského vztahu mezi mužem a ženou je poměrně jednoduchý. Návrat zpět ale neexistuje. Výjimkou jsou prý starší chlapíci, kteří sex do kamarádství s dívkou nezatahují. (i když má rovnátka?)
  3. Je to jako mezi dvěma muži anebo mezi dvěma ženami. Anebo mezi gayem a mužem, lesbičkou a ženou. Prostě to funguje bez sexuální jiskry, ovšem klidně s parádní žárlivou scénkou.
  4. Okolí se vás ptá, kdo je do koho zamilovaný. A kdo do koho víc. A vám se z toho kroutí palce u nohou. Mimořádně při dotazu babičky na vnoučátka.
  5. Stane se vám, že přemýšlíte, jestli si to nerozdat. Obzvlášť při společném popíjení tyto chytré nápady vznikají. Když napadnou oba zároveň, je, jak se říká, vymalováno.
  6. Bývají také asymetrická přátelství, kde jeden je tajně zamilován do druhého a doufá, že se stane zázrak. Naopak druhý nebo druhá kamarádka odsouvá potenciálního amanta do friend zóny, ze které se dá dostat asi stejně lehce jako z 15 metrové studny s hladkým povrchem a bez lana.
  7. Jste jeden druhému nápomocni při různých společenských příležitostech. Je to kamarádství s nesexuálním benefitem a ještě se za tak krásným párem všichni otáčejí.
  8. Proč měnit něco, co funguje? A navíc bez těch únavných hádek a opětovných usmíření, co jiné páry zažívají tak často.
  9. Znáte zbraně protistrany. Díky nočním rozpravám s vaší kamarádskou polovičkou znáte, jak to má on či ona. Pro své další méně kamarádské vztahy to pak můžete využít s nefér výhodou.
  10. Nesoudíte se. To je velká výhoda kamarádšoftu. Přátelé se berou takoví, jací jsou. Nemusíte se přetvářet, jste sví a někdo vás poslouchá. Což v romantickém svazku není běžné.
  11. Nic si z toho neděláte. Máte otevřený vztah, kde je možné se bavit o všem. Tak si i z poznámek okolí děláte společně legraci. Vy jste přece kámoši na život a na smrt.

9 dobrých důvodů, proč jít na rande se starší ženou: Zkušená žena pamatující doby NDR nikdy neřekne ne

13 způsobů, jak muž říká „Miluji tě“, aniž by to musel říkat