Prsa ven! Cheryl Cole ví, jak zpeněžit pop

Jana-Moravcova

Jaký je manuál na hvězdný úspěch v hudebním showbizu? Cheryl Cole ho dobře zná. Hodně synťáků, zástup producentů a hlavně nezapomenout prsa ven. Béčkové produkci navzdory se někdejší členka dívčí skupiny Girls Aloud drží dlouhodobě na špici hitparád. Výjimkou bohužel není ani třetí studiové album A Million Lights.

Naivně roztomilý začátek pod taktovou Alexe de Kida v Under the Sun, rádiový megahit Call My Name, syntezátory a spousta klišé.

Poslechněte si Cheryl Cole v YouRadiu

Shodit desku A Million Lights ze stolu jednou větou není těžké. Pop v podání Cheryl Cole totiž dostal na novince jasné obrysy standardizované popové produkce, kterou najdete v každém komerčním rádiu. Líbivý dance pop nadupaný syntezátory a líznutý „árenbíčkem“ je dnes klišé nudné až hanba. Své ovoce ovšem nejspíše ponese nejen sexy dračici Cheryl, ale i producentské smečce v čele s Calvinem Harrisem.

A Million Lights je tak album veskrze bez překvapení. Čekali jste snad něco víc než prázdné beaty v Craziest Thing, pseudobalady typu A Million Lights nebo prapodivně arytmický hudební podklad v Mechanics Of the Heart?Žádnou skladbu podobnou lehce dramatické, atmosférické 3 Words s hostujícím will.i.amem z předchozího alba na novince nenajdete. Nepřekvapí nakonec ani profláknutá fúze nejpoužívanějších pop žánrů a současného R‘n‘B, ani skladba Ghetto Baby z pera Lany del Rey, jejíž poetiku Cheryl zabije již pouhým otevřením úst.

Cheryl Cole a její produkční tým vytvořili na třetí pokud přesně mířené album, na které se asi nejvíce těší lokální diskotéky. Zamýšlený status legitimizují i videa plná nablýskaných auťáků, poslední módy a svalnatých chlapíků; hra na efekt je patrná nejen ve vizuálním projevu, ale i v otřepaných beatech, které mechanicky diktují, že tuhle Cheryl Cole - A Million Lightskočičku prostě budete milovat. Jakmile však sloupnete blyštivé pozlátko, ještě rádi najdete v domácí sbírce desku, která nabízí opravdové emoce, nikoliv jen dávku sterilního popu.

Cheryl Cole – A Million Lights
Vydavatel: Polydor
Celkový čas: 37:30
Seznam skladeb: Under The Sun, Call My Name, Craziest Things, Girl In the Mirror, A Million Lights, Screw You, Love Killer, Ghetto Baby, Sexy Den a Mutha, Mechanics Of the Heart, All Is Fair

Témata: