Recenze na koncert Apocalyptiky: Zahráli i českou hymnu a to všechny dostalo

Redakce

Skupina Apocalyptica zavítala 10. října 2015 do pražského Fóra Karlín. Přijela představit svou novou desku Shadowmaker. Již tradičně si s sebou přivezla hosta, tentokrát vokalistu ze skupiny Scars on Brodway, Frankyho Pereze. Jako předkapela vystoupila skupina Tracer z Austrálie.

Legendární koncert začala předkapela Tracer. Snažila se publikum roztleskat a rozpohybovat svými songy. Z části se jí to podařilo. Bylo však jasné, že všichni napnutě čekají na jinou skupinu…

Světla zhasla. Publikum ztichlo. Po rozsvícení světel na pódiu stáli všichni členové skupiny Apocalyptica. Lidé najednou ožili, začali tleskat a jásat.

Kapela vystoupila se svou novou desku Shadowmaker. S sebou přivezli zpěváka Frankyho Pereze. Ten s nimi odzpíval všechny nové hity. Naštěstí nezapomněli ani na své starší skladby, které jejich fanoušci tolik zbožňují.

Koncert byl velmi vyvážený. Členové kapely kombinovali pomalé písně s rychlými. Přidali i pár písní od Metallici, například Master of Puppets, One a Enter Sandman. Svůj nejznámější cover, Nothing Else Matters ale do repertoáru nezařadili.

V poslední části koncertu finský cellista Perttu Kivilaakso zahrál českou hymnu. V tu chvíli okouzlil celé publikum a to ihned dalo ruku na srdce a začalo zpívat.

Při loučení frontman kapely Eicca Toppinen svým fanouškům sdělil, že se mu v České republice moc líbí a zanedlouho se sem zase vrátí. Máme se tedy opět na co těšit!

Témata:,