Rozjel se Street Dance Kemp. A má první šampiony!


Street Dance Kemp má za sebou první battle. Ze středy na čtvrtek proběhlo housové a lockingové klání jeden na jednoho. Po loňském vzoru bodovali zejména Japonci: v housu zvítězil Hiro a lockingovou královnou se již podruhé stala Yoshie. Co se na Kempu v jeho první půli ještě odehrálo? Workshopy se špičkovými tanečníky, nadupané jamy a noční párty,  krump session nebo symbolické rozloučení s Michaelem Jacksonem.

Battle v lockinguStreet Dance Kemp je ve světovém měřítku jednou z největších akcí pouličního tancování. Šestý ročník se letos koná od 5. do12. července už  tradičně v Jedovnicích u Brna. Na  mezinárodní street dance setkání se sjelo několik tisíc tanečníků z celého světa  –  z Japonska, USA, Anglie, Francie, Itálie, Německa, Slovenska, Švédska, Ruska či Brazílie.

Na místních battlech stoupá každým rokem konkurence. V semifinále lockingu porazila první dáma funku Yoshie anglického lockera Calvina a excentrický showman Salah přetancoval Yareda ze Švédska. Finále nakonec vygradovalo v přehlídku funky umění. O šampionovi porota ani nestihla rozhodnout, slova se totiž ujal Salah a nároku na vítězství se vzdal. „Tanec je o užívání si a pro mě je jasnou vítězkou Yoshie,“ prohlásil francouzský tanečník.
V housovém semifinále se nato potkal loňský šampion Hiro s mladičkou Švédkou Martou a japonský tanečník Tatsuo s Adnanem z Německa. Finálový souboj byl pak čistě japonského ražení. Battle užasle sledovali nejen diváci, ale i porota, která nakonec rozhodla o tom, že zvítězí Hiro. Jediným českým tanečníkem, který se dokázal probojovat z demíček do battlů, byl známý Wahe Akopjan.

Nejvíce ovlivnil tanečníky Jackson
Party a odpočinková zónaJakým způsobem dosud Street Dance Kemp probíhá? Celé dny patří workshopům, které se konají na sedmi různých stageích pod vedením tanečních legend, které v Čechách jen tak nepotkáte. Za všechny jmenujme třeba Future, Marjory, Briana Greena nebo Henry Linka.
Od půl jedenácté večer se pak v kempu rozjíždí taneční párty. Doposavad parketem otřásly Welcome, Red Bull a Old school party, které zpestřily jamy lektorů a populárních tanečníků. V úterý navíc proběhla první část Krump session, při které se vybrali čtyři krumpeři postupující do battlu. V den pohřbu krále popu Michaela Jacksona se také konalo vzpomínkové promítání jeho videoklipů. Byl to totiž právě Jackson, který snad nejvýznamněji kulturu pouličního tancování ovlivnil.
Street Dance Kemp má za sebou slušnou řádku událostí, ale to nejlepší teprve přijde. Každý večer se bude battlovat, diváci uvidí souboj v hip hopu žen i mužů, bboye, krump battle a v sobotu věhlasný battle skupin SDK Europe.
Snad začne také lépe vycházet počasí, které tanečníkům doposud moc nepřálo.

Témata:,