Rozpačitá pravda o lásce v podání Pink

chocobo

Ve světe je úspěšnější než doma, vydala samá ceněná alba a po mateřské se vrací s novou porcí hudby. Řeč je o Američance Pink a její šesté řadovce The Truth About Love. Pravda o lásce je však v podání "růžovky" docela rozpačitá.

Alecii Beth Moore alias Pink netřeba dlouze představovat. Nahrávací společnost ji nejprve tlačila do žánru R’n’B, zpěvačka se ale brzy překulila k tomu, co jí baví a sedí mnohem více – melodickému poprocku.

Poslední dvě desky, výborně vybalancované I’m Not Dead a Funhouse, v sobě spojovaly popovou líbivost a rockovou říznost, které povaze Pink sedí. Alba se však od sebe však příliš nelišila, a tak se zvědavě čekalo, zda se zpěvačka po porodu dcerky Willow hudebně posune dál. Překvapení přišlo, ovšem nepříjemné.

Pink je sice stále odvázaná, texty typu nejsem coura, jen miluju milování pobaví a zůstal i koktejl rozverných a vážných písniček, zpěvačce se ale nedaří udržet mix pohromadě.

Poslechněte si novou Pink v YouRadiu

Rozlítaná všehochuť nemá žádnou formu a mišmaš retro soundu, tvrdých kytar, falzetového rádiového popu, akustické balady, muzikálové melodie a ploužáků visí na jediném vlásku.

Polovina tracků zpěvačce prostě nevyšla. Tam, kde chtěla navázat na energické a chytlavé vypalovačky, budí rozpaky. Řeč je o How Come You’re Not Here nebo Slut Like You, které patří mezi to nejslabší, co kdy Pink natočila. Just Give Me A Reason s hlasem skupiny fun. Natem Ruessem zní jako demo, které nahrála sousedka na klávesy, a zvuková vyprázdněnost skladby až zaráží. Žádné zajímavé barvy nenabízí ani anoncovaný duet s Eminemem.

Zábavná je naopak spolupráce s Lily Allen v True Love, atmosférická Try nebo Where Did The Beat Go?, jež je přesně ta Pink, na kterou se poslední roky čekalo.

Jeden by si myslel, že mateřství paní Moorové pomůže nabrat novou inspiraci a nadhled. Opak je ale pravdou, The Truth About Love je totiž jedno z nejslabších alb ve zpěvaččině kariéře. Chcete-li si spravit chuť, šáhněte po The Truth About Lovedeluxové verzi s celkem povedenými bonusovými tracky. A doufejme, že všechny ty pravdy Pink objevuje alespoň se svým manželem Carey Hartem.

Pink – The Truth About Love
Vydavatelství: Sony Music
Celkový čas: 50:54
Seznam skladeb: Are We All We Are, Blow Me (One Last Kiss), Try, Just Give Me a Reason, True Love, How Come You’re Not Here, Slut Like You, The Truth About Love, Beam Me Up, Walk Of Shame, Here Comes The Weekend, Where Did The Beat Go?, The Great Escape

Témata: