Skandál s plakátem festivalu v Cannes: Claudia Cardinale je na něm vyretušovaná!

Redakce

Jako by snad sama o sobě nebyla dost krásná! Legendární kráska Claudia Cardinale je vyvolenou hvězdou, která září na plakátu k 70. ročníku festivalu v Cannes. Ani její půvab ale dnešním standardům nestačil a neušel oku retušérů...

Zbývají ani ne dva měsíce do startu výročního 70. ročníku filmového festivalu v Cannes, a tak byl už nejvyšší čas, aby pořadatelé odtajnili letošní plakát. Na tom si totiž vždy dají záležet a aktuální poster není výjimkou.

Je červeno-zlatý a jeho středobod tvoří tančící jednadvacetiletá Claudia Cardinale. Fotografie vznikla v roce 1959, kdy ji neznámý fotograf zvěčnil, jak vesele dovádí na střeše domu v Římě.

I přes nepopiratelné kouzlo plakátu už kolem obrázku stihla vzniknout nemalá kontroverze. Na sociálních sítích koluje srovnávací koláž původního snímku a posteru. Ta ukazuje, že je na něm herecká legenda celá vyphotoshopovaná. Má výrazně tenčí ruce a nohy a také zúžená stehna a pas. Jedna skupina se bouří a volá po nápravě nebo alespoň vysvětlení, ta druhá tvrdí, že je to umělecký záměr. Firma, která plakát zpracovávala, odmítla zveřejnit oficiální stanovisko.

Sama herečka je prý hrdá, že se stala symbolem letošního ročníku a líbí se jí i výběr fotografie, která jí připomíná její mládí a záčátky kariéry. Další hereckou kráskou, která bude tento rok tváří festivalu, je Monica Belluci. Šéfem poroty bude režisér Pedro Almodóvar.

Belmondo převzal v Benátkách Zlatého lva za celoživotní dílo

Portréty hvězd ze Sundance festivalu. Poznáte je vůbec?!

Témata:,