Sting + Robyn + podzimní Anglie = I Blame Coco. Že by deska roku?

Hana-Slivova

Už v polovině října máme kandidáta na popovou desku roku. Jmenuje se The Constant a její duší a hlasem je dvacetiletá zpěvačka Coco Sumner. Že jste tohle jméno ještě neslyšeli? Tak schválně. Naťukejte ho do YouTube, dejte enter, zavřete oči a soutěžte s kamarády, kdo rychleji pozná, čí dcera tahle talentovaná holka je.

Zavřete oči a uslyšíte

. Vedle Stingovy krve je to další jasně rozeznatelný prvek, který praští do uší po prvních vteřinách singlu Selfmachine.

http://www.youtube.com/watch?v=0j6VoW6vv9Y

Coco ale není žádná kopírka. Vybírá si, balancuje na hraně a do svých písniček nechává projít jen tolik nezbytně nutných vnějších vlivů, aby mohl světlo světa spatřit originální, pestrobarevný debut s nápaditým a moderním zvukem. Jakkoliv můžeme její výraz srovnávat třeba se zmíněnou Allen, MacDonald, ale i třeba

a zpívala z oběžné dráhy. Fráze „jde o to, že to bude horší než se to zlepší“ zní možná banálně, v podání Coco by se ale mohla tesat do měsíční horniny.

Ve zmíněném rozhovoru na festivalu Wireless si Coco z klobouku vytáhla otázku, kdy naposledy lhala. Zapřemýšlela, nervózně se zavrtěla a nakonec odpověděla, že neví. Moc prý nelže, protože je to na ní hned vidět. Jestli na první desce lže nebo ne, nepoznáme. Za to, jak dvanáct vlastních písniček a jedna coververze Neila Younga zní, ale I Blame Coco: The Constantmůže dát s klidem do ohně obě ruce. Její album je totiž skvělé.

I Blame Coco – The Constant
Vydavatelství: Island Records
Celkový čas: 42:23
Skladby: Selfmachine, In Spirit Golden, Quicker, Turn Your Back On Love, Please Rewind, Summer Rain, Playwrite Fate, The Constant, Party Bag, No Smile, Caesar (feat. Robyn), Only Love Can Break Your Heart (Neil Young cover), It´s About to Get Worse

Témata:,