Stovky tanečníků uctí v Praze památku Michaela Jacksona


Praha zažije o tomto víkendu velkou vzpomínkovou akci na zesnulého zpěváka Michaela Jacksona (+50). V den jeho nedožitých 51. narozenin uctí stovky tanečníků jeho památku.

Češi se rozhodli, že uctí Michaela Jacksona – tanečníka. Akce s názvem King of Pop Forever vypukne v 11 hodin před hotelem InterContinental, kde si Jacksonovi fanoušci společně zatančí na píseň Beat It. Hromadná choreografie bude současně pokusem o zápis do České
knihy rekordů.  "Rozhodli jsme se uspořádat tuto akci i proto, že Michael Jackson začínal v Praze své turné HIStory," řekl dnes jeden z organizátorů akce Jakub Cyrani. Během soboty by se pak mělo tančit ještě na několika místech v Praze. Pořadatelé další místa upřesní koncem týdne, až se jim podaří obstarat příslušná povolení. Účast zatím na síti Facebook nebo na stránkách www.michaeljacksonweb.cz potvrdilo okolo 300 profesionálních i amatérských tanečníků. Podle organizátorů by ale celkový počet mohl překročit 1000.  "Lidé přijedou ze všech koutů republiky, očekáváme i tanečníky ze Slovenska a z ostatních zemí," řekla jedna z organizátorek akce Eva Kubištová. "Není to akce jen pro fanoušky, ale i pro lidi, kteří rádi tancují a chtějí se zúčastnit," dodala. Podle jejích informací prý například z Ostravy vypraví několik autobusů.

Velká Jackson párty ve Žlutých lázních
Sobota s Michaelem Jacksonem bude pokračovat od 15 hodin ve Žlutých lázních. Představí tam pamětní desku a pomník bývalého krále popu, které by v budoucnu měly zdobit některou z pražských ulic. Návštěvníci budou také moci psát své vzkazy na pamětní zeď, podobnou té v Los Angeles. V rámci doprovodného programu proběhne diskotéka, na které vystoupí Jacksonovi imitátoři včetně malého Alphonse Mboussa, který se představí jako Michael z éry Jackson 5.
.

Témata: