Support Lesbiens vykoledovali skoro padesát tisíc


Písně hudební skupiny Support Lesbiens vládnou mocí navodit ideální prostředí pro relaxaci a současně pro rockově laděný „odvaz“. Minulou noc zažil Lucerna Music bar koncert plný přesně takových písniček. V roli moderátora se představil zpěvák „Supportů“ Kryštof Michal. Zpestření přinesla i dražba.

Kapela otevřela své představení nenáročnou a příjemnou skladbou On My Line. Už první tři písně avizovaly, že zvuk oproti studiovým nahrávkám přitvrdil – a znělo to skvěle. Za hudbou však pokulhával tlumený zpěv Kryštofa Michala, kterému nebylo první půlku koncertu příliš rozumět.

Krásným zpestřením v rozsáhlém playlistu byla vnitřní silou naplněná a zároveň poklidná píseň Bet My Soul, při níž zpěv doprovázela pouze akustická kytara. Závěr písně plynně přešel v téměř stejně znějící skladbu Máj, a tak Michal zazpíval výjimečně i v češtině. Překvapily kvalita a náboj, s jakými Support Lesbiens odehráli jinak nepříliš nápadnou Nothing Is Something. Oslňovala kytarová sóla Reného Rypara, podmanivá byla basa Honzy Daliby. Publikum rozjařil skvěle zahraný hit hitů Sweet Little Something asi v půli koncertu.

Většina písní zněla jako vánoční koledy, přesně pasující do chvilek vydechnutí po štědrovečerní večeře. Pohoda naplno sálala z balad jako zasněná We’ll See či hořkosladká Once, z energií našlapaných songů vyčníval Still Love. Naproti tomu zaznělo i několik nevýrazných songů (The Beach, God on The Go). Celkově však kapela Support Lesbiens potěšila spoustou dobře zahraných písní, příjemným navozením vánoční atmosféry a zajímavou dražbou, která vynesla téměř 50 000 korun.

Peníze vložené do fondu nadace pro dětskou ontologii v Brně návštěvníci nevyměnili jen za dobře zahrané písničky. Na oplátku obdrželi artefakty patřící kapele – od bubenických paliček přes funkční basovou kytaru až po netradiční golfovou hůl. Frontman Kryštof Michal navíc během dražby předvedl, že by se mohl živit i jako komik.

V úvodu večera proběhlo také předání Zlaté desky za prodaná alba Lick It.

Support Lesbiens – Speciální vánoční klubový koncert
18. 12. 2008, Lucerna Music bar, Praha

Témata:,