„Ten chlápek z Roxette, Per Gessle, je zatraceně dobrej!“

Milan-Janecek

Per Gessle, kytarista, zpěvák a skladatel Roxette, si včera v rámci svého turné k desce Party Crasher udělal zastávku ve velkém sále Lucerny. V průběhu večera si tak fanoušci mohli vychutnat jak hity z jeho sólové kariéry, tak z domovské kapely.

Kdo čekal megashow, odešel by zklamaný. Žádné velké světelné efekty, promítání či fireshow. Na pódium totiž vtrhla partička muzikantů – Pera Gessla doprovázeli hned tří muzikanti z Roxette,  kytarista a zpěvák Christopher Lundquist, bubeník Pelle Alsing a klávesák Clarence Öfwerman spolu se zpěvačkou Helenou Josefsson a basistou Magnusem Börjessonem, která odehrála takřka klubové vystoupení. To hudebníkům ovšem nebránilo v tom, aby publikum roztancovali už první skladbou. Pokračovali v tom až do úplného konce; všichni účinkující prostě hráli s obrovským nasazením a koncert si náležitě užívali, což bylo velmi dobře vidět.

Nadšení ze starých Roxette
Per Gessle je známý coby výtečný skladatel, kytarista a zpěvák, a své pověsti nezůstal nic dlužen. V první polovině koncertu hrál hlavně ukázky ze sólových desek, anglicky zpívaných alb The World According To Gessle, Son of a Plumber a hlavně loňské Party Crasher. Publikum vděčně vítalo jakýkoliv hit, ať už  Stupid, Silly Really nebo Party Pleaser. Nadšení obecenstva ovšem dostoupilo vrcholu, když kapela spustila Dangerous z tolik očekávané tvorby Roxette. Vděčně přijalo i Listen to Your Heart, kde si kytarista střihl slide sólo. Konec hlavního setu zdobící Joyride pak proměnila Lucernu v jeden velký taneční parket. Přídavek nemuselo publikum vytleskávat dlouho. Jako první zazněly The Look a It Must Have Been Love z filmu Pretty Woman. Kapela pak přidala i podruhé, což se nevidí příliš často.

Poslechněte si Silly Really od Pera Gessla

Spokojené publikum se rozcházelo s pocitem, že zažilo koncert plný hitů. Nesporným kladem vystoupení byla navíc až neskutečná pohoda, která z hudebníků dýchala a již dokázali přenést i na obecenstvo.

Per Gessle
23.4.2009, Velký sál Lucerny