TOP 5 muzeí světa, která stojí za to navštívit

Redakce

Ti, kteří si myslí, že návštěva muzea je přežitek a nuda, určitě nyní změní názor. Mrkněte na galerii těch nejvíc top muzeí světa, která nelze nenavštívit.

  • Louvre – Kdo jede do Paříže a nenavštíví Louvre, ten jako by v Paříži ani nebyl. Jedno z nejhezčích muzeí je opravdový skvost. Asi nejznámějším jeho exponátem je obraz Mony Lisy. Ale nejen kvůli němu je zážitek toto místo navštívit.
  • Metropolitní muzeum umění v New Yorku – Metropolitní muzeum umění v New Yorku je pro New York to samé co pro Paříž Louvre. Čítá nemalé sbírky, včetně umění domorodých indiánů.
  • Ermitáž – Chcete vidět obraz Svatý Sebastián od Tiziana, Madonu s děťátkem od Raphaela nebo Danae? Pak navštivte muzeum Ermitáž sídlící v Petrohradu. Mimo zmíněné skvosty čítá muzeum přes 3 miliony exponátů, ne všechny jsou však k vidění, protože ani stovka sálů není schopná takové množství exponátů pojmout.
  • Přírodovědné muzeum v Londýně – Toto muzeum představuje skutečný ráj pro botaniky, entomology, zoology, mineralogy…, a to ve sbírce o 70 milionech exponátů. Už jen dinosaurus – diplokok u vstupu vás strhne k tomu, abyste nevynechali jediné zákoutí tohoto muzea.
  • Rijksmuzeum v Amsterdamu – Návštěvníci hlavního města Holandska by si rozhodně neměli nechat ujít prohlídku Rijskmuzea. Kde jinde totiž najdou díla od Rembrandta, Vermeera, sbírku asijského umění a knihovnu s více jak 300 tisíci monografiemi pod jednou střechou? Právě zde.

Češka vyhrála prestižní designérskou cenu za vibrátor

Zapomenuté fotky z archivu National Geographic: Tyto ztracené skvosty musíte vidět