U Nezvratného osudu 4 máte od začátku žaludek na vodě. A čekáte, kdy se vám zvedne

Eva-Slesingerova

Pro ty, kdo si rádi zajdou v pátek večer do kina na pořádný masakr - větší než ten v Texasu motorovou pilou - je film Nezvratný osud 4 pěkné pokoukání. Formát 3D dává krveprolití na rozdíl od neslaných nemastných dvou předešlých dílů skutečně nový rozměr.

Nezvratný osud 4V Nezvratném osudu 1 nabídlí režisér James Wong originální zápletku založenou na předtuše, následné snaze zachránit kamaráda a osudu, který dotyčného nakonec doběhne, ať je kdekoliv. Přeci jenom, smrti ještě nikdo takhle uniknout nezkoušel. Další dva díly filmu pak ovšem nabídly jenom opakovačkou všeho, co jsme viděli v jedničce. Jinými slovy, pokračování vydojila první, perfektně napsaný scénář. A čtvrtý díl režiséra Davida R. Ellise bohužel není jiný.  

Od začátku se lámou kosti a hřebíky mizí v hlavě
O co tu jde? Hlavní postava Nick O’Bannon (Bobby Campo) si s partou kamarádů vyrazí na automobilové závody. Má ale hrozivou předtuchu, že všichni zanedlouho zemřou pod troskami tribuny, na které právě sedí. Uniknout se jim podaří jen taktak, Nick zachrání svou přítelkyni Lori (Shantel VanSanten), dva další kamarády – Janet (Haley Webb) a Hunta (Nick Zano) a samozřejmě ještě pár lidí, aby toho krveprolití ve filmu nebylo málo. Vzápětí zjistí, že útěk před tak strašnou pohromou byl vlastně jen začátek, a přichází hon na lidské oběti, které jedna za druhou umírají jak na běžícím páse.

Podívejte se na ukázky z filmu

Horor, kde se už od počátečních titulků lámou kosti, zaráží hřebíky do hlavy, půlí těla ostnatými dráty a lámou vazy pod koly náklaďáků, ničím novým nepřekvapí. Naopak, už od první minuty máte žaludek na vodě a čekáte, kdy se vám opravdu zvedne. Ideální jsou k tomu scény, ve kterých vám při pohledu na masakrování nevinných obětí téměř přistane v klíně ledvina jedné z hlavních postav.
Nezvratný osud 4 Final Destination je prý posledním dílem krvavé série. Díky bohu za to.

Nezvratný osud 4 (USA)
Režie: David R. Ellis
Scénář: Eric Bress
Hrají: Krista Allen, Nick Zano, Lara Grice, RIchard T. Jones, Shantel VanSanten
Premiéra:  15. října 2009
Hudba: Brian Tyler