UDG předvedli album Buď a nebe


Pop-rocková hudební skupina UDG, vítěz soutěže Coca-Cola PopStar 2004, s sebou přivezla na včerejší koncert spoustu rychlých energických písní, které pak jako smršť zahrála ve zhruba hodinovém setu. Koncert proběhl v rámci turné k desce Buď a nebe.

Hudebníci z UDG vstoupili na scénu pražské Retro Music Hall s grácií a již od prvních tónů těžili z ohromné podpory svých fanoušků. Z úst zpěváka Petra Vrzáka zazněly z nového alba Buď a nebe písně Nečitelný policejní román či Kurtizána, ale i starší skladby Ruská raketa, Hvězdář. Koncert ovládly rychlé, energií nabité songy Motýl nebo Zpěvy deště, prokládané poutavými rockovými baladami jako Hvězdář a Buď a nebe. Pro rfkapelu typický saxofon  zpestřil zvukový projev, naproti tomu nepříliš výrazné vokály zanikaly v doprovodu publika. Pár zvukových zaškobrtnutí se ztratilo ve spoustě sehraných skladeb. UDG zanechali dobrý dojem, jsou na počátku své hudební dráhy, snad jim vydrží elán a ještě se zlepší.

Vystoupili také hosté – kytarista Honza Homola (Wohnout) a MC Nu C (Skyline), který předvedl mocný rap. Některé ležérní balady trefně podbarvily tóny klavíru, na který doprovázel host z předkapely No Heroes Petr Tichý.

UDG – Buď a nebe final podzimní Tour
10. 12. 2008, Retro Music Hall, Praha

Témata:,