Video: 3 filmové scény, které vznikly díky improvizaci

Redakce

Asi není žádný filmový scénář, kterého by se herci drželi zuby nehty a nepozměnili ho. Jaké scény vznikly díky improvizaci?

  • Blbý a blbější. Tahle komediální klasika je opravdu humorná. Retardovaný páreček kamarádů Lloyda a Harryho jistě dostal i vás. Asi je vám jasné, že komici se scénáře moc nedrželi. Díky jejich talentu na improvizaci jsme se nasmáli tak, až nás bolela břicha. Pojďme si připomenout na videu jednu ze scén, která vznikla díky jejich improvizaci.
  • Indiana Jones. Archeolog ohánějící bičem je snad nám všem velmi dobře známý. V hlavní roli Harrison Ford, jemuž komplikovala otrava jídlem natáčení, prý taky hodně improvizoval. Třeba ve scéně „biče a meče“.
  • Temný rytíř. Asi nejlepší film o Batmanovi, především díky Jokerovi v podání Heatha Ledgera. A jaká že scéna tam vznikla díky improvizaci? Ve filmu se jedná o scénu, ve které je Joker ve vězení a starosta blahopřeje nově zvolenému komisaři Gordonovi. V té začal Heath během natáčení pomalu tleskat, což dostalo úplně jiné grády a zamrazí vás z toho.