Zmizela lehkost. Scissor Sisters jen nudně duní

Jana-Moravcova

Hity aby fanoušek najednou hledal lupou, zato tanečního patosu je v „magické hodince“ na rozdávání. Newyorská parta Scissor Sisters přitvrdila. Opustila nadsázku a z čistokrevného, hravého glam-popu přesedlala na čtvrté studiové nahrávce Magic Hour na beztvaré beaty.

Když Jake Shears ohlásil v souvislosti s vydáním nové desky Scissor Sisters návrat ke kořenům, mnohým zaplesalo srdce. Při poslechu čtvrté studiové nahrávky Magic Hour ale padne posluchači na mysl jedna jediná otázka: čí kořeny měl Jake Shears na mysli?

Novinka se totiž neblíží ani zvuku předloňské desky Night Work, natož aby si zadala se slavnějšími kusy Scissor Sisters. V konkurenci třinácti nových skladeb, z nichž kromě singlů nezaujme žádná, tak hity jako Don‘t Feel Like Dancin‘ přežijí bez problémů. Nezajímavou sestavu „magické hodinky“ nevytrhne ani singlovka Only the Horses z produkce Calvina Harrise.

Poslechněte si nové Scissor Sisters v YouRadiu

Po čtyřleté pauze od skvělé desky Ta-Dah dostali fandové na stříbrném podnose to, po čem tak dlouho prahli –  další taneční úchylárnu par excellence, album Night Work. Proti gustu… Však to znáte.

Na letošní novinku se od minulé desky čekalo roky pouze dva. V případě Scissor Sisters se rychlost projevila nedotaženými aranžemi a plochými melodiemi.

Na nejnovější párty rozdováděných Newyorčanů sice potkáte takové perzóny jako rozvernou Azealii Banks (zpěv v Shady Love) nebo producenty Pharella Williamse či Alexe Ridhu. O zábavu se vám ovšem moc nepostarají. Kromě prvních dvou známých singlů (Only the Horses, Shady Love), které svůj hitový potenciál již prokázaly v praxi, čekejte spíše nevýraznou kombinaci pro Scissor Sisters typického, dance-popu a dusavého house.

Nechybí tu ani glam skladby komponované lehkostí typickou pro Scissor Sisters. Na albu jsou však jen tři –  otvírák Baby Come Home, Inevitable a San Luis Obispo. Zbytek tvoří naprosto zbytečně výpravné a zdlouhavé balady, které do kontextu desky – byl-li jaký – ani trochu nezapadají.

Scissor Sisters - Magic HourAť už za finální kolekcí třinácti skladeb pod hlavičkou Magic Hour může záměr kapely, spěch nebo tlak studia, jedno je pro tentokrát jisté: lepší desky už mají Scissor Sisters za sebou. A tak hledáte-li album "na sílu", které pojede celý večer dokola a ráno si nevzpomenete na jedinou melodii, je Magic Hour – trochu smutně – ta správná volba.

Scissor Sisters – Magic Hour
Vydavatelství: Universal Music
Celkový čas: 43:46
Seznam skladeb: Baby Come Home, Keep Your Shoes On, Inevitable, Only The Horses, Year of Living Dangerously, Let’s Have a Kiki, Shady Love, San Luis Obispo, Self Control, Best in Me, The Secret Life of Letters, Somewhere

Témata:,