Michael Jackson je zpátky


Pedofilní skandál, neúspěšný comeback, bezpočet plastických operací i milionové dluhy, to vše přispělo k tomu, že Michaela Jacksona už mnozí odepsali. Rok 2009 se má ale stát přelomovým díky muzikálu Thriller, vycházejícímu z největšího hitu někdejšího krále popu.

Bude to druhá Mamma Mia!?

Obrovský úspěch divadelního a posléze i filmového muzikálu Mamma Mia! jasně ukázal, že diváci lační po starých šlágrech oděných do nového kabátu. Producent James Nederlander neváhal a rozhodl se vsadit na jistotu. Divadelního ztvárnění se dočká hit Michaela Jacksona Thriller. Kromě oblíbené hudby se tak diváci mohou těšit i na hororový příběh, vycházející z nejúspěšnějšího videoklipu všech dob.

Scéna, kdy Michael vezme svou dívku do hlubin temného lesa, aby jí sdělil, že není jako ostatní chlapci, a záhy poté se proměnil ve vlkodlaka, je jen pouhým začátkem poutavého videoklipu. Do paměti se zaryla především scéna, kdy Michael společně s tlupou zombie předvádí legendární tanec. Choreografové nového broadwayského muzikálu budou mít proto inspirace z téměř čtrnáctiminutového videoklipu více než dost.

Thriller – čtrnáctiminutový videoklip

http://www.youtube.com/watch?v=z-TZnNXXQrI

Michaelova spása?

Zpráva o nově chystaném muzikálu obletěla svět společně se dvěma jinými, méně lichotivými. Zpěvák byl přinucen prodat svůj ranč Neverland kvůli svým obrovským dluhům. Aby problémů nebylo dost, bahrajnský princ podal na Michaela Jacksona žalobu. Důvodem k právní potyčce bylo to, že bývalý král popu údajně nedodržel úmluvu, kterou s následníkem trůnu měl. Podle ní měl vydat v princově hudebním vydavatelství nové album. Nic takového se však nestalo.

Broadwayský muzikál je pro Michaela záchranným pásem. Úspěch hry by mohl obnovit zpěvákův bývalý lesk a dopomoci mu zpět na horní příčky prodejnosti alb, podobně jako se tomu stalo v případě skupiny ABBA a muzikálu Mamma Mia!. Následovat by mohlo i převedení Thrilleru na filmové plátno. A kdo ví, třeba by si hlavní roli zahrál sám Michael.