Tichá dohoda vydá loňský koncert z Prahy

Redakce

Tichá dohoda Blanky Šrůmové a Dana Šustra, která loni oslavila 25. výročí založení, vydá na jaře živou nahrávku. Obsahovat bude písničky z koncertu, jenž se uskutečnil v prosinci 2011 v KC Vltavská. Křtít se bude 12. dubna v Brně, nyní kapela míchá záznam ve studiu.

Výročního koncertu se zúčastnili téměř všichni bývalí členové Tiché dohody a řada hostů. Podobný koncert se měl původně uskutečnit také v Brně, nakonec z něj ale sešlo. Proto kapela naplánovala do Brna alespoň křest.

Pražský koncert trval téměř tři hodiny, deska bude ale kratší. "Všech 31 skladeb by si sice zasloužilo vyjít na nezkráceném záznamu, ale vzhledem k délce CD musíme udělat výběr asi šestnácti z nich," řekl Šustr. Výběr se podle něj bude výrazně lišit od seznamu skladeb na živém CD Live in Lucerna Music Bar z roku 1997.

"Své místo tu budou mít především historické milníky a kuriozity jako skladba z původního dema Zlatý grál Milion tajemství, náš první vinylový singl Nač tě mám z roku 1989 a samozřejmě největší hity jako Cizí pohled, Kotva a Kříž, Má duše se vznáší, Večírek osamělých srdcí či Marioneta," vyjmenoval Šustr. S kapelou se chce zúčastnit i několika letních festivalů. (sli)