5 tipů: Filmové hvězdy na jevišti. A na dosah i u nás!

ivaprivrelova

Nečekejte, až se velké filmové hvězdy uvolí přijet do Karlových Varů zamávat vám před projekcí své novinky. Řadu z nich můžete vidět v nedalekém Londýně živě na jevišti. A pokud se vám nechce cestovat, pak si jejich divadelní vystoupení užijte v českých kinech. Tady jsou naše tipy.

James Franco a O myších a lidech

kdy: 26. března v kinech Scala Brno a Aero Praha, 7. dubna v kině Světozor Praha, 16. dubna v Bio Central Hradec Králové

Herec s mnoha dalšími profesemi se spolu s hvězdou seriálu Ajťáci Chrisem O’Dowdem chopil hlavních rolí dvou námezníků dělníků, kteří sní o vlastní farmě. Jenže šance na happy end nejsou vysoké, když jeden z nich je poněkud slabomyslný, oba žijí v době hospodářské krize 30. let a oba vymyslel John Steinbeck, který svou jedinou divadelní hru napsal podle vlastní novely. Hra se s úspěchem hrála na Broadwayi. Do New Yorku už za ní ale nejezděte, skončila v červenci. Díky divadelním přenosům do kin NT Live ovšem i tak posoudíte, jestli si Franco může do svého životopisu napsat „divadelní herec“ s hrdostí.

Info a lístky najdete TADY

Mark Strong a Pohled z mostu

kdy: do 11. 4. v Londýně v divadle Wyndham, 29. 4. v pražském kině Aero

Marka Stronga jistě znáte a máte rádi jako spolehlivého muže v pozadí, viz nedávné premiéry Kód Enigmy a Kingsman. V této psycho hře od klasika amerického realistického divadla Arthura Millera máte jedinečnou příležitost poznat, jak dobrý je Strong v hlavní roli. Drama o svědomitém italském imigrantovi v Brooklynu, který má až moc rád svou neteř, navíc zaručuje mimořádně intenzivní zážitek. Především v této produkci se syrovou minimalistickou scénou. Kritici i diváci v Londýně jí tleskali s takovou vervou, že se inscenace se stejným obsazením uvádí v Anglii momentálně už podruhé. I ona bude u nás k vidění v kině.

Info a lístky najdete TADY.

Damian Lewis a American Buffalo

kdy: od 16. dubna do 27. června v Londýně v divadle Wyndham

Jak dobře mu jde americký přízvuk, už skvělý britský herec Damian Lewis ukázal v seriálech Bratrstvo neohrožených a Ve jménu vlasti. Teď si ho zkusí na londýnském jevišti v americké hře Davida Mameta z roku 1977. V explozivním i černohumorném dramatu zkoumajícím, jakou cenu má čest mezi zloději, ho doprovodí další známé tváře – oblíbenec bratrů Coenů John Goodman a Tom Sturridge, do něhož se letos v létě zamilují divačky nové adaptace Daleko od hlučícího davu.

Info a lístky najdete TADY

Bradley Cooper a Sloní muž

kdy: od 19. května do 8. srpna v londýnském Theatre Royal Haymarket

Jestli vás ani tři nominace na Oscara za sebou nepřesvědčily, že Bradley Cooper umí hrát, pak se zajeďte podívat na jeho Sloního muže. V roli fyzicky deformovaného Josepha Merricka předvede, co všechno umí udělat se svým tělem a jak moc ho dokáže změnit i bez masek. Jeho výkon ve hře Bernarda Pomeranceho už obdivovalo obecenstvo na Broadwayi. Na 19 týdnů budou mít v létě stejnou možnost i turisti v Londýně. Do Anglie se s Cooperem stěhují taky Alessandro Nivola v roli Merickova doktora a Patricia Clarkson.

Info a lístky najdete TADY.

Benedict Cumberbatch a Hamlet

kdy: od 5. srpna do 31. října v londýnském divadle Barbican, 15. října se hra v přímém přenosu ukáže ve světových kinech, nejspíš i v Česku

Nejznámější představitel Sherlocka v titulní roli nejznámější hry od nejznámějšího dramatika historie? Není divu, že tahle šňůra byla vyprodaná už rok před premiérou! Sto levných lístků na každé představení tragédie o princi dánském, který se nemůže rozhodnut, jak a jestli pomstít vraždu svého otce, bude ještě k mání na jaře. Pohodlnější alternativou je čekat, až/jestli česká kina oznámí, že budou na podzim taky vysílat přímý přenos, a uzmout lístek do nich. O dalším obsazení se zatím nic neví, Benedict Cumberbatch je ale pro mnohé dostatečný důvod, proč Hamleta (znovu) vidět.

Info a lístky najdete TADY.

 

Témata:, ,