De La Soul a Major Lazer aneb 10 dubnových novinek z rapu

lenkakomrskova

V aktuálním výběru rapových novinek uvidíte hned dva klipy, ve kterých na sebe rapeři (J. Cole a Yelawolf) vzali podobu zvířat. Moderní hiphopové instrumentálky posloužily Lil Wayneovi, Young Thugovi nebo Futurovi, zatímco do nejlepších časů atlantských beatů vás přenese DJ Trendsetter Sense. Největší událostí je však příprava osmého studiového alba hiphopových velikánů De La Soul! Kdo je váš favorit?

J. Cole – Wet Dreamz

Čtvrtý vizuál z alba 2014 Forrest Hills Ride od J. Colea rozhodně překvapí. Raper ze Severní Karolíny se v něm totiž vrací ke své první lásce, jejíž příběh znázornila štěňata ve videoklipu režírovaném Ryanem Staakem. J. Cole se zrovna vydává na evropskou tour k již zmíněné desce, doprovod mu budou dělat Jhené Aiko, Pusha T, Bas, Cozz a Omen.

DJ Trendsetter Sense – Do Me Like That feat. Monica, Jeezy, Yo Gotti

Krásný atlantský track přinesl DJ Trendsetter Sense, ale k dokonalosti všechno přivedli až rapeři Jeezy a Yo Gotti a zpěvačka Monica, které podobné beaty perfektně sedí. Monica mimo jiné maká na sedmém studiovém albu s názvem Code Red, jemuž přizpůsobila i účes symbolizující návrat ke svému rozhodnému a nebojácnému já.

Lil Wayne – Hollyweezy

Weezyho nové video mělo premiéru na Světový den marihuany. Vizuál má na svědomí Eif Rivera a objeví se v něm například manažer Cortez Bryant nebo prezident labelu Young Money Mack Maine. Song HollyWeezy najdete na mixtapu Sorry 4 The Wait 2. Lil Wayne je momentálně na tour po USA a připravuje fans na The Free Weezy Album, o němž prohlašuje, že je to doposud jeho nejlepší práce.

Curren$y – Rhymes Like Weight

Trochu tradičnější hiphopový sound přináší Curren$y v klipu Rhymes Like Weight. Song patří na EP Even More Saturday Night Car Tunes s celkem pěti stopami. Video režíroval CJ Wallis a natáčelo se v Houstonu a San Antoniu. Těšit se můžete na mixtape 2009, na němž pracuje společně s Wiz Khalifou.

 

Yelawolf (feat. Eminem) – Best Friend

Alabamský raper má venku vizuál k tracku Best Friend z nového alba Love Story. Stejně jako J. Cole, i Yelawolf v klipu sám sebe znázorňuje pomocí zvířete, místo štěněte se však ztotožnil se samotářským vlkem. Natáčení proběhlo i v kostele, kde se momentálně folkovější interpret sejde se šéfem z labelu Shady Records Eminemem.

Young Thug (feat. Birdman) – Constantly Hating

Svými haters se Young Thug může zabývat úplně v klidu. Raperův mixtape Barter 6 totiž dobyl první příčku na iTunes a 28. srpna už chystá své debutové album s názvem Hy!£UN35 (HiTunes). V novince Constantly Hating si atlantský MC přizval na pomoc Birdmana z Cash Money Records.

 

Future – Where I Came From

Z Futurovy novinky Where I Came From, natáčené mimo jiné v Beverly Hills, ucitíte vůni peněz. Track má své místo na mixtapu Beast Mode, jenž produkoval Zaytoven. Future má na jaře dost nabitý program, na svou tour Monster Vs. Beast Mode se vydá 1. května a o tři týdny později se připojí k Drakeově Jungle Tour.

Ty Dolla $ign ( feat. Charli XCX a Tinashe) – Drop That Kitty

Zábavný song přinesl Ty Dolla $ign, člen The Taylor Gang, a povolal si na pomoc i holky – Charli XCX a Tinashe. V klipu správně rozeznáváte kolegy z branže Wize Khalifu, O. T. Genasise a DJe Mustarda. Debutové album Free TC má vyjít ještě letos, pojmenované je po raperovu bratrovi, který sedí ve vězení.

De La Soul (feat. Nas) – God It

Konečně nějaká klasika! De La Soul se vrací na scénu a podporu jim na společné pecce God It vyjádřil Nas. De La Soul sbírali na své osmé studiové album finance na Kickstarteru, kde už získali téměř pětinásobek potřebných 110 tisíc dolarů. Novinku produkovanou G_Forcem však na připravované desce nenajdete, ta má jen naladit na skvělou hudbu, co se chystá. Koho ale mezi hosty očekávat můžete, jsou 2 Chainz a Little Dragon.

Major Lazer (feat. Travi$ Scott, 2 Chainz, Pusha T a Mad Cobra) – Night Riders

Major Lazer vypustili hit Night Riders z připravovaného alba Peace Is The Mission. A aby jich náhodou nebylo málo, v tracku uslyšíte několik kolaborujících jmen – Travi$ Scotta, 2 ChainzePusha T a Mad Cobra. Peace Is The Mission je jedno z několika alb Major Lazer chystaných na letošní rok. Do kalendáře si zapište 1. června a těšte se například na Arianu Grande a Ellie Goulding.

 

 

 

Témata:,