10 celebrit, které si pokazily hollywoodskou kariéru

Redakce

Někteří herci začnou budovat kariéru doslova od plenek a na plátně září ještě i v době, kdy už jejich vrstevníci dávno krmí holuby na lavičce v parku. Ale hollywoodská sláva může být velice rychle i polní tráva, když někdo nedodržuje nepsaná pravidla. Kdo si zničil kariéru?

  1. Macaulay Culkin

Rozkošný blonďáček, co párkrát zůstal sám doma, a jeho popularita vystřelila ke hvězdám. Začal chodit s okatou kráskou Milou Kunis, ale ta se s ním rozešla, protože se necítila na život s prvotřídní celebritou. Mac zaháněl porozchodovou depresi drogami a v jeho 24 letech ho zatkla policie za držení marihuany. Je čas udělat kariéře pápá.

  1. Catherine Zeta Jones

Uhrančivá brunetka má na kontě pár skvělých filmových tref. Pro stříbrné plátno ji objevil Steven Spielberg a nabídl jí roli Zorrovy milé, která ji katapultovala mezi největší hvězdy. Upoutala i rolí vražedkyně v muzikálu Chicago. Vdala se za o mnoho staršího Michaela Douglase a její hvězda pomalu zhasíná. Média se víc soustředí na její manželské pikanterie a psychické problémy.

  1. Jim Carrey

Maska, Blbý a blbější, Zvířecí detektiv, ale i vážnější Truman Show nebo Muž na měsíci. Kdo v devadesátkách nemiloval Jima Carreyho, jako by nebyl. Jenže něco se zvrtlo a divákům se jeho excentrický humor a věčné ksichtění okoukalo. Nové role ve velkých hitovkách nepřicházejí, a tak Jim smutně doma oprašuje Zlaté glóby a ceny MTV ze své zlaté éry.

  1. Katherine Heigl

Blondýnka zazářila v seriálu Grayova anatomie, ale vsadila vše na jednu kartu a opustila populární seriál, aby zkusila štěstí na stříbrném plátně. Sázka jí vyšla a natočila v Hollywoodu pár úspěšných romantických komedií. A pak to holka zvorala. O kinohitu Zbouchnutá, kde hrála hlavní roli, veřejně prohlásila, že byl sexistický. Navíc se mezi členy filmových štábů dodnes šušká o její nesnesitelné mamince, která jí dělala manažerku.

  1. Drew Barrymore

Drew je příklad kariéry od plenek. Právě v reklamě na ty totiž v 11 měsících odstartovala svou cestu na špičku. Diváci si ji zamilovali v hitovce E.T. mimozemštan. Jako teenagerka se ale vrhla na dráhu drog, alkoholu a hollywoodských večírků a podřezala si tím pod sebou větev. Velký comeback slavila v několika romantických komediích a jako jeden z Charlieho andílků, ale v posledních letech nemá na úspěšné filmy šťastnou ruku.

  1. Hilary Swank

Oscarem ověnčená herečka zvládla náročné role transsexuální dívky ve filmu Kluci nepláčou i boxerky ve filmu Million Dollar Baby. Pak se ale uchýlila do ústraní a zaměřila se na péči o rodinu, zejména o svého nemocného otce.

  1. Adam Sandler

Idol žen a kdysi i jeden z nejznámějších komiků, který má na kontě celou řadu romantických komedií. V poslední době ale dělá špatné kariérní volby a sklízí ostrou kritiku odborníků i publika.

  1. Mike Myers

Špion, který mě vojel, je na tom podobně jako kolega Sandler. Po několika veleúspěšných komediálních hitech následovala série propadáků a kritici ho rozcupovali na malinké kousíčky.

  1. Cameron Diaz

Hollywoodské zlatíčko, okouzlující blondýna s tělem surfařky, se dlouho hřála na výsluní hollywoodského áčkového seznamu. Po podivných filmech Zkažená úča a Sex Tape se ale její štěstí obrátilo. Povede se jí ještě vrátit?

  1. Vince Vaughn

Charismatický herec si zasloužil úspěch filmy Nesvatbovi nebo Mládí v trapu. Pak si ale poducenti všimli, že jeho postavy jsou jak přes kopírák, a Vince je přestal bavit. Ne, že by nezakopl o roli, ale úspěšnost jeho filmů má prostě prudce sestupnou tendenci.

8 legendárních českých filmů, které můžete sledovat pořád dokola. Jaký si pustíte tentokrát?

Grace Kelly. 22 věcí, které jste o ní možná nevěděli