10 důvodů, proč hrát počítačové hry: Zlepšíte se v multitaskingu a v klikání na myšku

Redakce

V médiích se spíš dočtete, jak jsou hry škodlivé a jak ta mládež byla bez nich jiná. Ale v naší redakci se snažíme myslet pozitivně a pozitivně laděn je i tento článek, po kterém se vám divně zavrtí žaludek, protože si určitě hned půjdete zahrát aspoň Tetris. Proč je tedy dobré hrát PC hry?

  1. Budete sedět doma a tak vám rodiče nebudou nadávat, že se furt couráte bůhvíkde.
  2. Čas strávený hraním her ubíhá tak nějak divně rychle, takže vám zkrátí čekání na oběd nebo na výsledky vašich zkoušek.
  3. Naučíte se spoustu anglických vulgarismů. To se bude hodit.
  4. Najdete si spoustu kamarádů, kteří milují to, co vy (a většinou jsou bohužel z druhé strany zeměkoule). Pravda, po nějakém čase zjistíte, že se s nimi o ničem kromě témat souvisejících s hrou nemůžete bavit, ale co už.
  5. Svět počítačových her bývá zpravidla lepší a zajímavější než ten reálný a nikdo vám nebrání prožít celý život tím, že budete čekat na to, až někdo vymyslí něco podobného jako ten chlápek ve filmu TRON.
  6. Zjistíte, jak vysokou míru rozčilení nad zdánlivou kravinou můžete vyvinout. Ne každá hra totiž nabízí regulaci obtížnosti.
  7. Ten pocit, když hrajete hru úplně poprvé, je naprosto slastný, ale bohužel už ho nikdy nezažijete a každé další hraní je už jen parodií. Naštěstí je her dost, takže můžete ten skvělý pocit zažívat klidně několikrát týdně.
  8. Ze všech vašich známých a přátel budete nejrychleji cvakat kombinaci ASWD, čtyř šipek a obou tlačítek myši.
  9. Počítačové hry zlepšují multitasking. Naučíte se mačkat tlačítka, večeřet, telefonovat s mámou, poslouchat muziku, radit sourozenci s úkolem, drbat psovi nohou ucho a spoustu dalších věcí.
  10. Němečtí vědci již dávno dokázali, že hraní her zlepšuje vlastnosti šedé kůry mozkové.

Proč jsou na klávesách F a J výstupky?

7 nejdražších a nejluxusnějších telefonů na světě. Dali byste za ně ty prachy?