10 nejoblíbenějších destinací světa: Je tam i Praha!

Redakce

Možná právě i vás stejně jako nás zajímá, které destinace patří mezi ty nejoblíbenější na světě. Proto jsme se rozhodli, že o tom napíšeme článek, abychom byli všichni v obraze a nechali se třeba i inspirovat, kam se vydat. Už jste některé z nich navštívili?

  1. Marrakech, Maroko

Kdo by si Marrakech nezamiloval? Tohle město je totiž plné barev, tkanin, mešit, neuvěřitelných paláců a zahrad, které vám zaberou několik dní, než je prozkoumáte. Ujistěte se však, že ho navštívíte mimo sezónu těch nejteplejších měsíců, jinak vás čekají velmi extrémní teploty, které vás nepotěší.

  1. Siem Reap, Kambodža

Siem Reap je hlavním městem Kambodži a je bránou do Angkoru, středověkého města z devátého až třináctého století. Pokud chcete vidět něco zajímavého, tak vyrazte určitě sem, protože poznáte nepoznané.

  1. Istanbul, Turecko

Istanbul je největším tureckým městem a také brána do světa Orientu. Je proslulý tím, že se rozkládá na dvou kontinentech, které spojuje úžina Bospor. Kromě nádherného moře, památek zde ochutnáte i neuvěřitelná jídla plná těch nejrůznějších chutí.

  1. Hanoi, Vietnam

Hanoi je hlavním městem Vietnamu a také druhým největším městem na zemi. Jsou zde rušné a chaotické ulice, neskutečná kultura a nádherná místa, která si zamilujete.

  1. Praha, Česká republika

Praha se stala velmi rychle oblíbenou destinací pro evropské dobrodruhy. Mnoho lidí sem jezdí za nádhernými historickými památkami, pivem, párty a dalšími skvělými zážitky. Někteří nezapomenou ani na cestu do Českého Krumlova, který je brán za nejromantičtější místo u nás.

  1. Londýn, Velká Británie

Londýn je hlavním městem Velké Británie a patří mezi ty nejnavštěvovanější místa na naší Zemi.  Nejen že má nádhernou historii, památky, ale také si zde skvěle nakoupíte nebo se dobře najíte.

  1. Řím, Itálie

Řím je hlavním městem překrásné Itálie. Kromě toho, že je čtvrtým nejlidnatějším městem Evropy, je také kulturním centrem, které je bohaté na umělecké a historické památky.

  1. Buenos Aires, Argentina

Buenos Aires je hlavním městem Argentiny a říká se o něm, že tam žijí nejnamyšlenější lidi planety. Myslí si totiž, že je jejich město tím nejlepším. V něčem však mají pravdu, protože sem jezdí spoustu turistů, kteří jeho skvosty obdivují a doporučují dál.

  1. Paříž, Francie

Paříž je nejen hlavním městem Francie, ale také nejnavštěvovanějším a nejoblíbenějším městem světa. Nejen, že se jí říká město lásky, ale také město gastronomie a neuvěřitelné kultury. Kromě toho vás tu čeká spoustu nádherných památek, které stojí za to navštívit.

  1. Kapské město, Jižní Afrika

Kapské město je druhým největším městem Jihoafrické republiky a v posledních letech patří mezi ty nejoblíbenější. Najdete tu rozmanitou přírodu, která je ideální pro turistiku, nádherné pláže, párty a také velmi milé a ochotné obyvatele. Když sem vyrazíte, nezapomeňte navštívit Stolovou horu nebo mys Dobré naděje.

Kam vyrazit v Evropě na nejluxusnější nákupy?

4 nejlepší místa v Evropě, kde si užijete dobrodružnou dovolenou