10 způsobů chování, podle kterých poznáte, že je vaše kamarádka mrcha

Redakce

Kamarádky nebývají vždy přející, hodné a spolehlivé. Některé jsou falešné. Udržují s vámi přátelství jen proto, aby vás využívaly. Pomůžeme vám rozpoznat, zda právě vy kamarádíte s mrchou.

  1. Vykašlala se na vás, když jste měli problém

Měli jste problém v práci či ve škole? Rozešel se s vámi partner? Zavolali jste své kamarádce, že právě nutně potřebujete oporu, ale ona nepřišla? Pokud to udělala jednou, dá se pochopit, že měla na práci něco důležitého. Stalo se to ale pokaždé, když jste měli nějaké potíže? Pak se jen vymlouvá, protože nechce poslouchat vaše nářky.

  1. Nemůžete se jí s ničím svěřit

S něčím jste se jí svěřili, ale druhý den vaše tajemství věděli všichni? Navíc slibovala, že to vážně nikomu nevyzradí? Tuto dívku nemůžete považovat za kamarádku, protože jí nikdy už nebudete moci důvěřovat.  

  1. Svým kamarádkám přebírá partnery

Víte, že svým kamarádkám přebírá partnery a příliš ji to netrápí? Neudělejte tu chybu, že ji představíte svého přítele. Může se stát, že by byl další na řadě. Tohle se kamarádkám opravdu nedělá.

  1. Nedokáže přiznat svoji chybu

Všichni chybujeme. To je lidské, ale omluvitelné je to jen tehdy, když to člověk dokáže přiznat a případně se omluvit. Takovému člověku se dá odpustit, protože toho bude litovat a poučí se ze svých chyb. Pokud ale kamarádka nikdy nedokáže přiznat, že něco zpackala, neměli byste jí odpouštět.

  1. Často mluví jen o sobě

Vždy, když se spolu setkáte, mluví jen o svých radostech a starostech. Potřebuje se vám svěřovat, ale vaše starosti ji nezajímají. Nepustí vás ke slovu nebo se vždy snaží konverzaci stočit na jiné téma. Tohle není dobrá kamarádka.  

  1. Podvádí svého partnera

Podvádí kamarádka soustavně svého partnera a ještě se tím baví? Neshledáváte na ni ani malý pocit viny? Něco je špatně. Pravděpodobně ji na svém nejbližším člověku příliš nezáleží. Jak by jí pak mohlo záležet na vás?

  1. Nikdy si nevzpomněla na vaše narozeniny

Vy jí přejete každý rok a občas jí darujete i nějakou maličkost. Ona se nemá ani k tomu, aby vám jednou za rok potřásla rukou nebo vás obejmula? Buď má opravdu špatnou paměť na data, nebo jí vaše narozeniny nikdy moc nezajímaly. Tohle kamarádky přece nedělají.

  1. Pomlouvá vás

Nějakým způsobem jste zjistili, že vás kamarádka škaredě pomluvila? Ověřte si, zda je to skutečně pravda a poté se na to zeptejte své přítelkyně. Pokud bude zapírat, pravděpodobně vás bude pomlouvat i nadále. Když se ale přizná a omluví, můžete jí odpustit.

  1. Půjčuje si od vás nenávratně peníze

Čas od času se může stát, že bude kamarádka finančně na dně a půjčí si od vás peníze. Na tom by ale nebylo nic špatného, kdy vám je za nějakou dobu zase vrátila. Stále se ale nemá k tomu, aby vám dluhy splatila? Pravděpodobně to ani nikdy neplánovala. Takhle se kamarádky nechovají. Raději už jí žádné peníze nepůjčujte.

  1. Nepodporuje vás

V ničem vás nepodpoří? Neřekla vám nikdy žádné pozitivní věci? Nikdy se vás nesnažila utěšit, když jste měli splín? Pravděpodobně jí na vás moc nezáleží. Dobré kamarádky se chovají jinak.

10 důvodů, proč je podzim ta pravá sezóna na pořádné sexuální radovánky (Bonus: 5 pozic, které jste ještě nezkoušeli)

TOP 9 zlepšováků, jak se vyhnout sexu