12 důvodů, proč jsou milovníci cestování excelentními zaměstnanci (nejen měsíce)

Redakce

Sen každé personálky je nalézat pro své klienty pravidelně a s nejmenším úsilím kvalitní pracanty v rozmanitých oborech. Tip pro náborčí na konkurenční výhodu zdarma: jejich zvýšená koncentrace je pravděpodobná v letištní hale na příletech.

  1. Myšlení „Out of the box“. Zkušený cestovatel musel na svých cestách nalézat překvapivá a rychle účinná řešení nastálých a nenadálých problémů. A ne vždy to bylo řešení, které se dalo předpokládat. To se hodí i v kanceláři.
  2. Disciplína a sebekontrola. Každý, kdo si našetřil na vysněnou cestu, ví, jaké to je odříkat si drahé večeře a blýštivé dárky, když si to blízké okolí náramně užívá. V práci se to také vyjímá, protože pak nemáte problém s dodržením rozpočtu.
  3. Cílevědomost. Plánování na rok dopředu a pak podrobný minutovník je alfou a omegou každého dobrodruha na cestách. Znáte zaměstnání, kde se neplánuje? Tak se tam asi krachuje.
  4. Při putování denní příděl peněz stačí na skůrku chleba, ale nevadí to, Taj Mahal za to stojí. Když pak jednou na rachotě nejsou prémie, nemáte z toho hysterický záchvat.
  5. Když máte očka plná jiných kultur a mravů, odlišnosti chování kolegů a kolegyň snáze přejdete, i když vám moc nevoní. (doslova)
  6. Smlouvání. Hlavně o ceně jste se to naučili na první cestě na bazar. Korporace to dnes se spotřebiteli také umí a vy s nimi.
  7. Problémy jsou normální. Přebukovat letenku, vystát frontu, zařídit pas nebo úmrtní list (ale no tak) je na cestě bežné. V práci s takovými návyky budete za geroje, který všechno vyřeší levou zadní. Navíc u toho nebrečíte jak nad rozlitým mlíkem.
  8. Odolnost vůči stresu. Jestli jste na plavbě jachtou zažili a přežili únos piráty, ukřičený a brunátný šéfík v kanceláři na vás moc dojem neudělá. A hlavně vás nerozhodí, práci v klidu doděláte.
  9. Náruživý cestovatel není jen snílek s hlavou v oblacích. Má velkou představivost a ta je na některých pozicích striktně vyžadována a náležitě oceňována.
  10. Domluvit se a prosadit svá přání je při objevování planety základní dovednost. V některých jobech jsou pak příplatky za každý jazyk, ve kterém jste schopni někomu něco prodat. (natlačit)
  11. Cestování umožnuje opětovně pochopit, jak je svět malý. A skýtá možnost se sklonit před velkými věcmi a lidmi, které na cestě potkáte. To se pravda v práci často nestává – až na potkávání malých lidí.
  12. Takže až příště půjdete na pracovní pohovor, do životopisu je třeba uvést všechny destinace a náležitě je (se) prodat !

Nejlepší destinace, kam vyrazit v roce 2016 na líbánky: Najdete tam nádherné pláže, ale i divoká zvířata

7 destinací, kde se v zimě rozhodně ohřejete