16 příznaků, že jste viděli moc hororů a začínáte být pěkně paranoidní

Redakce

Dívat se na horor je jedna věc. Ale vzbudit se nad ránem z noční můry a očekávat její pokračování v reálu, je věc druhá. Od doby, co jste začali s pravidelnou konzumací těchto filmů, se něco změnilo. Některé věci prostě děláte a prožíváte jinak. Že byste byli poučenými diváky?

  1. Vždy víte, kde je východ. Pokud jdete do nového prostředí ať na návštěvu, nebo do restaurace, vždy si najdete únikovou cestu. Víte totiž, že spousta obětí ve filmech byla zákeřně zavražděna, když někdo nebo něco zaútočilo ze skříně. Jde o to, nehledat zmatečně východ.
  2. Nechodíte kontrolovat podezřelý zvuk. Víte, že tam je opět nebezpečí vašeho vlastního krveprolití. Logicky si místo označíte jako karanténu a už tam nikdy nepáchnete.
  3. Už neříkáte: “Hned se vrátím.”, když si jdete například odskočit od táboráku. Moc dobře si pamatujete, že v hororech jsou to mnohokrát poslední slova oběti. Navíc, filmové psychopaty tahle hláška dost rajcuje.
  4. Okenice zavíráte už za pološera. Nechce se vám vidět bílou tvář z Vřískotu a podobně.
  5. Dáváte si pozor na děti. Když jsou to dvojčata, pelášíte rovnou pryč. Jinak nečekáte, až vám začnou vyprávět, jestli také vidíte mrtvého souseda. Nezkoušíte, zda jsou, či nejsou posedlé.
  6. Bojíte se panenek. Přesněji se děsíte okamžiku, až se začnou samy hýbat, mluvit a přitom se na vás usmívat.
  7. Když vaše kočka civí do prázdna, jako by tam něco bylo, málem si pustíte do kalhot.
  8. Jakmile vidíte nápis latinsky, panikaříte. Všichni démoni mluví z nějakého bizarního důvodu latinsky. Takže slyšet latinské drmolení pro vás znamená sepisování závěti.
  9. Máte vždy po ruce kůl, svěcenou vodu a stříbrnou kulku. Na různou hororovou pakáž je třeba být připraven. Máte za to, že i balená voda působí efektivněji než Savo.
  10. Dovolenou nikdy netrávíte v opuštěném mlýně na samotě uprostřed hlubokých lesů. Také se vyhýbáte krajům, kde mají dřevorubci motorové pily.
  11. Nikdy si neberete od nových známých jídlo na ochutnání. Mockrát jste v hororu viděli, jak to dopadlo uspáním a probuzením v kobce.
  12. Nenosíte krátké džínové šortky. Taky přitahují psychouše různého typu.
  13. Neodpovídáte na pozdní noční telefonáty. Dýchání do telefonu je ohrané, ovšem má pořád svůj obsah teroru.
  14. Preferujete se přemísťovat ve skupině.
  15. Radši se nemyjete, sprcha je totiž nebezpečné rizikové místo na ošklivé hrátky s ohněm, pardón s nožem.
  16. Chodíte po Čechii a hledáte bunkry z První republiky. Připadají vám jako ideální úkryt před hororovými scénami.

Pozor následující záběry jsou drastické

Budete se bát: Seznam pěti nejděsivějších japonských hororů

8 hororů, které si (ne)pusťte, až budete sami doma