Budete se bát: Seznam pěti nejděsivějších japonských hororů

Redakce

Horory jsou jedním z nejoblíbenějších žánrů současnosti a bylo vážně těžké vybrat ty nejděsivější. Hlavně proto, že japonské horory bývají všechny děsivé ažaž.

Kruh (1998) – Kruh zná snad každý a tento horor má jistě řádné právo na místo na seznamu. Jedná se o horor, který se stal vodítkem pro všechny ostatní v Japonsku. Film vypráví o videu, které přináší smrt. Během týdne zemře za zvláštních okolností skupina mladých lidí, kteří sledovali velmi zvláštní pásku… Jejich těla byla nalezena ve strašném stavu – naprosto zkroucená s vyděšeným výrazem. Snímek byl natočen i americkými filmaři, ale není tak děsivý jako jeho japonská předloha.

Temná voda (2002) – Horor, který obsahuje velmi hustou a napínavou atmosféru, zobrazuje pochmurnost a bezmocnost. Děj vypráví o ženě Yoshimi, které se rozpadne manželství a je nucena sehnat bydlení pro sebe a svou pětiletou dceru. Nastěhují se do jednoho z temných a pochmurných bytů, kde se začnou dít velmi zvláštní věci. I tento snímek má svou americkou verzi.

Sebevražedný oddíl (2001) – Film je velmi zvláštní, protože hned začíná sebevraždou padesáti dívek, které skočí pod rozjetý vlak. Jedná o morbidní snímek, protože všude létají kusy orgánů a krev. Vlna kolektivních sebevražd mladých lidí otřásla japonskou společností. Při pohledu na rozesmáté tváře středoškolaček, které se vrhají pod vlak, člověka mrazí…

Nenávist (2002) – Tento hororový snímek je pojat trochu modernějším způsobem. Vypráví o strašidelném domě. Jedná se o třetí pokračování – plynoucí nenávist, která před mnoho lety vznikla vůči otci, který brutálně zabil svou manželku a utopil svého syna. Jejich těla jsou tak nadpřirozeně ovládána zlobou.

Naroi (2005) – Naroi patří k těm nejlepším japonským snímkům. Horor je dokumentárně zpracovaný a seznámí diváky s pátráním Masafimuho Kobayashiho po paranormálních úkazech. Jeho žena zahynula po požáru a on zůstal nezvěstný.

5 nejlepších animáků ze studia DreamWorks: Znáte je všechny?

5 slavných, kteří byli prohlášeni za mrtvé ještě před svou smrtí. A někteří žijí dodnes