4 filmy ze střední, které byste měli znát, pokud tam chodíte

Redakce

Kdo chodí na střední školu, zažívá spoustu skvělých zážitku se svými přáteli. Několik režisérů o tom natočilo filmy. Pokud stále navštěvujete střední školu, měli byste tyto snímky dobře znát.

Protivný sprostý holky (2004)

Film Protivný sprostý holky natočil Američan Mark Waters. Komedie o tom, jak to chodí na střední škole, získal mezi mladými lidmi velkou popularitu. Není divu. Na každé střední škole se objevují včelí královny, jako byly zde Regina, Gretchen a Karen. Všechny si hrály na velké dámy a každý ve škole je zbožňoval. Hlavně Reginu, kterou skvěle ztvárnila krásná Rachel McAdams. Získávala vždy ty nejlepší kluky a její život byl snový. Ovšem jen dokud se tam neobjevila Cady, která se omylem ocitla mezi královnami školy. Ve skutečnosti je to milá holka, která žila celý život v africké džungli, protože její rodiče jsou zoologové. Popularita jí stoupla do hlavy a stala se stejnou mrchou jako včelí královny školy. To se jí nakonec vymstilo.

Nepochybně ve škole zažíváte něco podobného nebo alespoň nějaké královny mezi sebou máte. Měli byste se podívat na tento snímek, abyste zjistili, co se s takovými namyšlenými slečnami nakonec stane.

Moderní popelka (2004)

Snímek Moderní popelka natočil Američan Mark Rosman. Humorná verze popelky přilákala k obrazovkách hlavně mladé dívky. Příběh pojednává o mladé, hezké a hodné slečně Sam. Když byla ještě malá holčička, táta si vzal novou ženu. Po krátké době zemřel při zemětřesení a Sam zůstala sama s macechou a dvěma sestrami. Dělala doma všem služku. Starala se o dům a svým nesnesitelným sestrám vypracovávala úkoly do školy. K tomu všemu ještě musela pracovat jako servírka v restauraci své macechy. Zkrátka žila jako Popelka. Přitom všem si psala na chatu s klukem, do kterého se zamilovala a zjistila, že je to nejoblíbenější a nejžádanější kluk ze střední.

Moderní popelka je dívčí pohádka o tom, že je lepší být sám sebou, než si na někoho hrát. Mnoha slečnám snímek dodal sebevědomí a na střední škole vylezly ze svého šedého koutku. Může se to stát i vám!

10 důvodů, proč tě nenávidím (1999)

Film 10 důvodů, proč tě nenávidím natočil Američan Gil Junger. Je inspirován divadelní předlohou od Williama Shakespeara, která se jmenuje Zkrocení zlé ženy. Režisér snímek zasadil do naší doby. Po mladé Biance jedou všichni kluci na střední škole. Naopak její sestru Kat většina lidí nenávidí. Straní se společnosti, je jízlivá, nepříjemná a chladná. Tatínek sester Stratfordových přikázal, že Bianca nesmí s chlapci randit, dokud nebude i Kat. To je problém, protože ona nemá o kluky příliš zájem. Bianca se svými kamarády nastraží past. Pošlou za její sestrou kluka, který ji začne uhánět. Podaří se mu nakonec Kat zkrotit?

Tatínka, jakého mají sestry Stratfordovy, by pravděpodobně nikdo mít nechtěl. Léta na střední škole jsou bohužel pro některé jedince krutá. Už aby byla za vámi. 

Mezi námi děvčaty (2003)

Film Mezi námi děvčaty natočil americký režisér Mark Waters. Zábavná komedie o matce a dceři. Každá z nich je úplně jiná. Doktorka Tess Coleman je seriózní žena, která si plánuje vzít svého přítele a nerozumí své pubertální dceři. Mladá Anna chodí na střední a hraje v kapele. Líbí se jí jeden kluk, pro kterého maminka Tess nemá pochopení. Jednoho dne si obě pochutnají na sušenkách. Ráno se probudí a zjistí, že se jim navzájem vyměnila těla. Každá teď musí žít život té druhé. Matce i dceři se životy obrátí naruby. Myslíte si, že to zvládnou?

Vtipná komedie pobaví nenáročné diváky. Díky herečce Lindsay Lohan opět pronikneme do života středoškolačky, která nemá ráda svoji mámu. Všechny dcery by si s matkou měly alespoň na den vyměnit roli, aby každá věděla, co to obnáší. Škoda, že to nelze.  

5 věcí, které nám filmy předhazují, ale ve skutečnosti je to úplně jinak

5 slavných sourozeneckých dvojic, které společně režírují filmy

Témata:,