4 pokračování starých filmových trháků. Byl to ale dobrý nápad?

Redakce

Do kin se vrací pokračování starších filmových trháků. Tvůrci sází na jistotu, která měla před několika lety úspěch. Povedlo se jim natočit kvalitní pokračování starých pecek, nebo to zkazili?

Jurský svět (2015). První film Jurský park natočil Američan Steven Spielberg. Snímek sklidil obrovský úspěch. Z tohoto důvodu stvořil jeho pokračování. To už bohužel nemělo takový úspěch jako poprvé. Třetí film si vzal do rukou Američan Joe Johnston. S klidem můžeme říct, že to byl totální propadák. Po čtrnácti letech se americký režisér Colin Trevorow rozhodl, že dinosaury opět zvedne z popela. Podařilo se! Povedené akční scény i herecké výkony všechny překvapily. A zápletka jakbysmet. Nesmíme zapomenout pochválit ani zdařilé humorné scény, které se ve filmu občas objevovaly.   

Návštěvníci 3: Revoluce (2016). Kdo by mohl zapomenout na francouzskou komedii se dvěma blázny ze středověku? Po více než deseti letech se v kinech objevilo pokračování filmu Návštěvníci. Smradlavé nohy a zkažené zuby jdou opět do akce. Natáčení snímku se opět ujal francouzský režisér Jean-Marie Poiré. V hlavní rolích se objevily dvě herecké hvězdy. Charismatický Jean Reno a zábavný Christian Clavier. Film působí jako kopírka předchozích dílů. Kromě změny prostředí tam žádnou jinou nenajdete. Problém je, že od prvního dílu uběhlo už třiadvacet let. Snímek Návštěvníci 3 prostě zamrznul v čase. V některých scénách se objevují laciné vtípky, které diváka nemají šanci rozesmát. S nejnovějším dílem tvůrci díru do světa rozhodně neudělali.

Hledá se Dory (2016). Po třinácti letech se do kin vrátilo pokračování filmu Hledá se Nemo. Snímek se tentokrát nazývá Hledá se Dory. Natočil jej opět Američan Andrew Stanton a opět nezklamal. Krátkoblbá paměť modré ryby Dory spustila veliké mořské dobrodružství. Grafické stránce není téměř co vytknout. Není pochyb o tom, že je ještě lepší než v předchozím snímku. Pokud si myslíte, že film je natočený spíše pro děti, mýlíte se. Objevují se tam vtípky, které dokáží pobavit i dospělé diváky.  

Šílený Max: Zběsilá jízda (2015). Australský režisér George Miller se do režírování obul znovu. Vytvořil pokračování svojí filmové pecky Šílený Max a Dóm hromu po třiceti letech. Tento stařík rozhodně neuvízl v čase. Vytvořil šílený postapokalyptický svět, kterým prostupují nadupané akční scény. Technologicky je tento snímek velmi vyspělý. Do filmu vtrhla ženská linie, která bojuje za práva slečen. Jedná se o boj na život a smrt. Není divu, že byl Šílený Max nominován na Oscara hned několikrát. Tato jízda se opravdu povedla!  

Video: Tady máte trailer k novým Gilmorkám!

FOTOGRAFIE ze zákulisí Hry o trůny: To je mazec!

Témata:,