5 jedinečných modelek, které změnily svět modelingu k lepšímu

Redakce

Dokonalá tvář bez poskvrnky, dlouhé nohy, štíhlá postava, lesklé vlasy. To jsou hlavní kritéria, která musí splnit dívky toužící po kariéře topmodelky. Nebo ne? Podívejte se na ženy, které nezapadají do obvyklých ideálů krásy. Do světa modelingu se dostaly jen s pomocí kouzla osobnosti, silné vůle a jisté dávce štěstí.

Cantelle Brown-Young. Supermodelka Chantelle Brown-Young má krásnou tvář i tělo. Přesto se jí děti ve škole smály kvůli vzhledu. Chantelle trpí kožní nemocí vitiligo, kvůli které má na kakaové kůži světlé skvrny bez pigmentu. Spolužáci jí nadávali do flekatých krav, pak jim ale vytřela zrak vítězstvím v soutěži American Next Top Model. Nyní se o ni perou světové značky.

Yasmina Rossi. Myslíte si, kariéra modelek po třicítce končí? Tomu se může Yasmina Rossi jen smát. V tom věku totiž v modelingu teprve začínala. Dnes je jí přes 60 let. Má dvě vnoučata. Věnuje se focení a keramice. Kromě toho má bokem rozjetou parádní kariéru. Mimo jiné je tváří proslulého newyorského obchoďáku Macy´s.

Andreja Pejič. Andreja Pejič se narodila jako muž. V 17 letech ještě v mužském těle zahájila modelingovou kariéru. Předváděla svatební šaty a podprsenky. Popularitu jí zajistil androgynní look. Díky modelingu si vydělala dost peněz, aby mohla podstoupit změnu pohlaví. Bála se, že to její slibně rozjetou kariéru přeruší. Obavy se nepotvrdily a její hvězda září stále stejně jasně.

Madeline Stuart. Velmi mladá Maddy se rozhodla, že se chce stát modelkou. Ve splnění snu jí nezabránil ani Downův syndrom. S pomocí své maminky shodila přebytečná kila a dobyla newyorský fashion week i titulky módních časopisů. Dnes je Madeline Stuart 18 let a má šťastný vztah a spoustu zakázek. K tomu se chce ještě stát se roztleskávačkou. 

Jillian Mercado. Jillian Mercado se narodila v New Yorku. V dětství jí byla diagnostikována svalová dystrofie, která ji upoutala na invalidní vozík. Přesto dívka vystudovala módu na newyorské univerzitě a stala se tváří takových značek, jako je Diesel Jeans a Nordstrom.

Život v pohádce: Mladá pilotka na cestách cvičí jógu a píše o tom

Australská bloggerka ukazuje pravdu: Těla žen po porodu nejsou dokonalá