5 cvičení, která jsou efektivnější než běh

Redakce

Mysleli jste si, že nejlepší cvičení je běh? Tak jste na omylu. Existuje totiž mnoho cviků, které jsou lepší a účinnější pro vaše tělo a rychle uvidíte výsledky. Zaměřte se na jiné aktivity a uvidíte, že budete překvapeni.

  1. Angličáky. Angličáky jsou cvik složený z pěti kroků, a to: dřep, nohy dozadu, klik, návrat do dřepu a výskok.Toto cvičení je pro naše tělo velmi intenzivní a zvyšuje naši fyzičku. Pro dosažení optimálních výsledků musíte angličáka udělat v tak velké rychlosti, jak je to půjde. Na nic však nespěchejte, čím víc budete trénovat, tím rychleji je později zvládnete.
  1. Výskoky se skrčenýma nohama. Další cvičení, které vám zlepšuje kondičku a krásně tvaruje tělo. Možná si říkáte, že skákání na místě není tak efektivní jako běh, ale u skoků je známo, že se spaluje hodně kalorií a ještě si zlepšujete kondičku. Podívejte se na video, jak je správně dělat.
  1. Švihadlo. Jedno z nejlepších cvičení, které fakt funguje. Můžete to brát navíc jako zábavu. Během skoků přes švihadlo účinně spalujete kalorie a navíc opět posilujete fyzičku. Velkou výhodou je také to, že můžete střídat různé druhy skoků.
  1. Vysoký kolenní sprint. Pokud chcete posílit tělo, zhubnout nebo třeba zlepšit fyzičku, tak právě toto cvičení je opravdu ideální. Střídáte zde intenzitu a rychlost, což je výborné kardio, během kterého se pěkně spaluje.
  1. Horolezec. Horolezec je jedním z nejprospěšnějších cvičení, které má úžasné účinky na celé tělo. Je to hlavně kvůli tomu, že aktivujete svaly na celém těle, které během cviku používáte.

Tipy pro cvičení v letním pařáku aneb jak se neusmažit: Investujte do kvalitního oblečení

Sedm potravin, které vás zbaví tuku na břiše