5 dětí, které byly za své zrůdné činy uvězněny na doživotí

Redakce

Říká se, že děti jsou naše budoucnost. Máme naději, že z nich vychováme slušné lidi, snažíme si jim dopřát jen to nejlepší. Zbožňujeme na nich jejich nevinnost, čistotu. Následujících pět příběhů je však pravým opakem. Podívejte se na životní příběhy pěti dětí, které se vymkly kontrole a byly odsouzeny na doživotí. Mohlo se tomu nějak předejít?

  • Eric Smith – V roce 1993 tehdy 13letý Eric Smith viděl čtyřletého souseda samotného v parku. Vylákal ho do lesa, hodil mu kámen na hlavu a znásilnil ho větví. Údajně spáchal trestný čin ze vzteku vůči spolužákům. Pro své rudé vlasy a silné dioptrické brýle byl často terčem šikany. Svůj hněv se proto rozhodl vybít na malém dítěti. Smithovi je nyní 36 let a jeho žádost o podmíněné propuštění byla osmkrát zamítnuta.
  • Joshua Phillips – Když bylo Joshuovi Phillipsovi 14 let, uškrtil a bodl svou osmiletou sousedku, její tělo pak ukryl pod vodní postel. O osm dní později Joshuova jeho matka uklízela pokoj a ucítila zápach. Zápach mrtvého těla. Phillips prohlašoval, že se dopustil trestného činu poté, co došlo k nešťastné nehodě při baseballu, kdy ji zranil. Z obavy, že její otec bude z toho rozrušený, ji zabil a tělo ukryl.
  • Lionel Tate – Lionel Tate byl jedním z nejmladších lidí v americké historii, který kdy dostal doživotí. Bylo mu pouhých 13 let. A za co? V roce 2001 si na své šestileté sousedce zkoušel wrestlingové pohyby a to tak, že na ni dupal, mlátil ji a ona na vzniklé tržné rány a zlomeniny zemřela.
  • Kenneth Young – Kenneth Young je velmi zvláštní případ. Na rozdíl od ostatních na tomto seznamu nespáchal vraždu, ale odpykává si i tak doživotní trest. Youngovi bylo 15 let, když ho matčin drogový dealer ohrožoval. Pokud by mu nepomohl s ozbrojenou loupeží, dealer by ublížil celé rodině. Young mu pomohl, ale zastavil ho od znásilnění mladé ženy. Navzdory neobvyklým okolnostem, byl odsouzen ne jedním, ale čtyřmi doživotními tresty.
  • Brian Lee Draper – Inspirován masakrem v Columbine High School (rok 1999) se rozhodl Brian Lee Draper zabít svého spolužáka. Psal se rok 2006. Spolu s komplicem, Torey Adamcikem, pečlivě naplánovali vraždu spolužáka Cassie Jo Stoddarta. Bylo jim teprve 16 let. Dvojice se schovala v jeho domě, ve kterém oběť 29 krát bodli. Oba svalovali vinu na toho druhého a byli tak oba odsouzeni na doživotí.

10 fotek, z jejichž příběhů vás zamrazí

Video: Strašidelný hrad, kde si cvrnknete do kalhot