5 filmových záporáků, které zbožňujeme

Redakce

Každý film potřebuje zápornou postavu. Celý děj se tím dostává do pohybu. Záporáky bychom měli nenávidět, ale některé z nich nejde nemilovat. Jaké máme na mysli?

Darth Vader. Bez Dartha Vadera si nedovedeme představit filmy Star Wars. Bez záporné postavy bychom nikdy dobře nepoznali tu kladnou. Navíc Darth byl obojí. Předtím než přešel na temnou stranu síly, byl pohledným mladíkem Anakinem Skywalkrem. Udělal spoustu špatných věcí. Nakonec se ale vrátil zpět na světlou stranu a položil za to i život. Kdo by ho za to odsuzoval?

Joker. Joker je nevypočitatelná bestie, masový vrah, psychopat a šílenec největších rozměrů. Ať už se objevuje v jakémkoli filmu, vždy má výraznou image, kterou poutá pozornost všech okolo sebe. Přesto všechno ho ve filmech vidíme rádi. Obzvlášť, když ho hraje skvělý herec jako Heath Ledger. Má v sobě určité charizma, kterým diváky přitahuje. Navíc je vychytralý a k tomu ještě inteligentní.

Bill. Bill z filmů Kill Bill je nemilosrdný zabiják. Zklikviduje všechny, kteří mu stojí v cestě nebo jej jakýmkoli způsobem zradili. Téměř nikdo ho nedokáže zastavit. Zabiják má ale i své světlé stránky. Konverzace s ním jsou velmi příjemné. Umí být přitažlivým mužem. Navíc nám dokázal, že může mít někoho i rád. Vychovával svoji dceru. Z těchto důvodů jej nemůžeme považovat jen za zloducha, ale i za fajn člověka.

Hannibal Lecter. Hannibal Lecter je sice kanibal, ale několik kladných vlastností na něm najít můžeme. Rozhodně mu nechybí velká inteligence. Navíc z něj čiší neodolatelné charisma a vypadá docela k světu. Dokáže si spoustu lidí obmotat kolem prstu. Pokud by neměl svoji úchylku, nepochybně by po něm letěla velká spousta žen. Pojídání lidských orgánů něžné pohlaví dokáže odradit. Hannibal vyšetřovatelům pomáhá nalézt nebezpečného zločince, což mu připočítáváme k dobru. Nepochybně je to jeden z nejzajímavějších masových vrahů.

Fantomas. Fantomas je rafinovaný zloduch. Nikdo ho nikdy nedokázal chytit. Považujeme ho sice za záporáka, ale jeho charizmatu nikdo nedokáže odolat. Všechny mise dokonale zvládá, baví se tím a my s ním. Přitahuje nás i to, že jsme se nikdy nedozvěděli, jak skutečně vypadá. Neměli bychom zapomenout ani na Fantomasův legendární smích, který nás vždy pobaví.

K popukání: Herci a jejich dvojníci. Poznáte, kdo je kdo?

Jak ve skutečnosti vypadají děti z hororových filmů?

Témata: