5 filmů Johnnyho Deppa, které možná neznáte, ale musíte je vidět

Redakce

Střihoruký Edward, ředitel továrny na čokoládu, detektiv, co honí Jacka Rozparovače, a především kapitán Sparrow. To všechno jsou role, kvůli kterým Johnnyho Deppa známe a milujeme. Herec má ale na kontě i další party, které by vám neměly ujít; tady jsou.

  • Co žere Gilberta Grapea
    Johnny Depp hraje hlavní roli ve filmu, na jehož konci jedno oko nezůstane suché. Výborně mu sekunduje mladičký Leonardo DiCaprio, který ztvárnil jeho mentálně zaostalého bratra.
  • Arizona Dream
    Vytříbená podivnost Emira Kusturici, plná surreálných pasáží podbarvených balkánskou dechovkou. Kousek byl v roce 1993 oceněn Stříbrným medvědem.
  • Tajemné okno
    Psycho detektivka, v níž budete Johnnymu fandit, ať se stane cokoliv. A taky se po ní budete chtít stát spisovatelem.
  • Krycí jméno Donnie Brasco
    Mafiánská podívaná je natočena podle skutečné události. Agent FBI Joe Pistone se dostal mezi newyorské gangstery a sedm let strávil sledováním jejich činnosti. Výborný a autentický vhled do toho, jak to v takové kriminální rodině chodí.
  • Mrtvý muž
    Jeden z nejlepších filmů osobitého režiséra Jima Jarmushe by se dal brát jako western. Johnny se v roli Williama Blakea pachtí napříč Amerikou a potkává indiána jménem Nikdo. A ten mu ukáže úplně nový svět…

8 seriálů, které musíte zkouknout, pokud jste se zamilovali do 13 Reasons Why

5 filmů podle Stephena Kinga, které možná neznáte, ale musíte je vidět