5 herců, kteří na filmových plátnech zabili nejvíce lidí. Vysoké počty mrtvých vás možná překvapí

Redakce

Několik herců se proslavilo hlavně v rolích, kde ztvárňovali akční hrdiny. K tomu neodmyslitelně patří odvážné boje a hlavně zabíjení ostatních postav ve snímku. Podívejte se, kteří herci usmrtili na filmových plátnech nejvíce lidí (filmových postav, samozřejmě).

  1. Jimmy Wang Yu

Jimmy stojí v čele žebříčku. V různých snímcích zabil dohromady tolik lidí, že by z toho vysokého počtu mohla být středně velká vesnice. Obratný herec, známý zejména z bojových filmů, v nich často i bezcitně usmrtil 2 447 lidí. To je docela síla. Natočil přes 80 snímku a kosil v nich všechny hlava nehlava. Začal snímkem Chrám Rudého lotosu, který byl natočen v roce 1965. Pokračoval až do roku 2012, kdy byl jednou z postav ve filmu Xue Di Zi. Wang je velmi známý pro svoji skvěle odvedenou hereckou práci, ale o jeho minulosti před úspěšnou kariérou toho moc nevíme. Sám o ní rád mlčí nebo se o ní snaží mlžit.

  1. Jet Li

Jet je dalším hereckým bojovým hrdinou, který usmrtil ve filmech velkou spoustu lidí. Druhá příčka mu patří za 1 076 počet mrtvých, což je zhruba o polovinu méně než Jimmy. Od malička se zabýval bojovým uměním Wu-Shu. Zdokonalil se v něm natolik, že se díky svým schopnostem a píli dostal do národního týmu. Po mnoha úspěších si mladý a talentovaný muž zahrál ve svém prvním snímku Klášter Shaolin v roce 1982. Na svém kontě má více než 50 snímků a tím zdaleka neskončil. Nepochybně na filmovém plátně zabije ještě desítky či stovky lidí.

  1. Dolph Lundgren

Dolph je herec, který má na svém kontě přes 70 snímků. Přestože jich bylo tolik, drtivá většina z nich nestojí náročnému divákovi za zhlédnutí. Zabil v nich celkem 919 postav. Dolph byl poměrně chytrý student. Mimo studium přírodních věd se věnoval bojovým sportům, což mu zásadně dopomohlo k herecké kariéře. Svoji první roli si zahrál ve filmu Vyhlídka na vraždu, kde se ale příliš nevyšvihl. Prorazil až v následujícím snímku Rocky IV, kde mu zápornou roli nabídl sám Sylvester Stallone. Skončit s usmrcováním lidí ve filmech zatím ještě nehodlá. Má v plánu se objevit v nových snímcích, které na natočení teprve čekají.

  1. Arnold Schwarzenegger

Slavný herec by v tomto žebříčku rozhodně nemohl chybět. Podvědomě jste možná čekali, že se umístí alespoň mezi prvními třemi zabijáky. Bohužel, podařilo se mu získat jen bramborovou medaili za 829 vražd na filmovém plátně a to i přesto, že si zahrál v několika desítkách filmů. Objevil se totiž i v několika komediích, kde nikoho nezabil. Arnoldovi sice táhne už na úctyhodných 70 let, ale cítí se pořád fit. S hereckou kariérou a usmrcováním postav ve filmech ještě rozhodně nekončí. Čeká ho natáčení ještě několika snímků.

  1. Chow Yun-Fat

Jméno Chow Yun-Fat vám toho pravděpodobně moc neřekne. Možná si však vybavíte jeho obličej, když vám prozradíme, že si zahrál v úspěšných filmech Lepší zítřek, Neprůstřelný mnich nebo Tygr a drak. V útlém věku byl nejdříve obsazován do čínských seriálů, tím se ale moc neproslavil. Na světlo ho vyšvihl právě snímek Lepší zítřek a poté to už šlo hladce. Na první pohled je to milý a hodný chlapík. Považovat ho za něj ale moc nemůžeme. Ve všech snímcích, ve kterých hrál, usmrtil 810 postav. To rozhodně není malé číslo.

10 podceňovaných hororů, které mají nízké hodnocení, ale vysokou míru strašidelnosti

Podívaná jen pro otrlé: 5 hororů tak nechutných, že lidé odchází z kina