Podívaná jen pro otrlé: 5 hororů tak nechutných, že lidé odchází z kina

Redakce

Myslíte si, že co se filmových hororů týče, už vás nic nevyděsí? Že filmaři nemůžou vymyslet nic, co by vás znechutilo nebo donutilo zavřít oči a vduchu křičet hrůzou? Tak zkuste jeden z následujících děsivých snímků a možná se budete divit! Jsou tak odpudivé, že při jejich sledování lidé omdlévají nebo rovnou odchází ze sálu.

  • Grave (2016)

Možná jste o něm slyšeli nebo četli pod původním názvem Raw. Údajně je to nejnechutnější horor všech dob. Když ho promítali na filmovém festivalu v Torontu, několik lidí v sále omdlelo kvůli explicitním scénám a museli je křísit zdravotníci. Vzhledem k tomu, že se snímek točí kolem kanibalů, si umíme představit, co diváky tak hrozně znepokojilo…

  • Contracted (2013)

Po tomhle filmu už si mejdanovou jednorázovku s neznámým úlovkem nikdy nelajsnete. Hlavní hrdinka po jednom takovém excesu začne postupně uhnívat zaživa. Opravdu moc příjemná podívaná! A mimochodem, jedná se o remake nezávislého francouzského snímku Thanatomorphose, který je ještě syrovější.

  • Bite (2015)

Když tvůrci děsivého filmu o tom, jak strašlivě se může zvrtnout dovolená s kamarádkami, promítali snímek zkušebnímu publiku, všem dopředu rozdali pytlíky na zvracení. Když se projekce přehoupla do druhé poloviny, ukázalo se, že to bylo velmi moudré opatření. Horor je o dívce, kterou na Kostarice pokouše zdánlivě neškodný brouk. Žena se ale rychle změní v krvelačnou bestii, a to je teprve začátek.

  • Hranice smrti (2007)

Nenechte se zmást názvem, který evokuje tupý horor o partě puberťáků, co se nechají vyvraždit nějakým psychopatem. Tento ve svém žánru už kultovní francouzský film nabízí mnohem víc. Parta zlodějů se v něm dostane na statek, kde žije jistý podivín se svou rodinou. Není snad potřeba říkat, že brutální otec vede toto venkovské království podle vlastních drsných pravidel. Návštěvníci si musí vybrat – buď se přizpůsobí, nebo zemřou.

  • Amputace (2012)

Dvě seriálové fešandy, AnnaLynne McCord (90210: Nová generace, Plastická chirurgie s.r.o) a Ariel Winter (Taková moderní rodinka) se sešly v hororu, který je krvavější, než všechny ostatní. Právě fascinace hlavní hrdinky touto tělní tekutinou je totiž ústředním motivem. Scéna sexu během menstruace se ještě dá vydržet, olizování použitého tampónu už je opravdu jen pro silné povahy.

7 hororů, na které musíte jít letos do kina. Hrůzou zapomenete i dýchat!

5 hororů ve stylu found footage, ze kterých si pustíte do kalhot

Témata: