7 hororů, na které musíte jít letos do kina. Hrůzou zapomenete i dýchat!

Redakce

Nový rok s sebou přináší spoustu filmových novinek včetně děsivých hororů. Pokud jste jejich milovníky a toužíte po tom, aby vám stály vlasy hrůzou na hlavě, nenechte si ujít letošní hororové premiéry.

  1. Rozpolcený

Horor Rozpolcený natočil M. Night Shyamalan. Pokud se vám líbil režisérův předchozí snímek The Visit, tentokrát z jeho nového filmového počinu budete přímo nadšení. Film pojednává o hlavním hrdinovi Kevinovi, který má nejméně 23 různých osobností. Unese několik mladých dívek, které nikdy netuší, jakou osobností se únosce stane příště. Malým dítětem, starou paní nebo silným mladým mužem? S pomocí svých identit dokáže měnit i dispozice vlastního těla. Dokáže tedy téměř cokoli. Nevypočitatelný Kevin se objeví v našich kinech už od 19. ledna.

  1. Kruhy

Velmi očekáváný horor Kruhy je konečně tady. Vypadá to, že bude stejně děsivý jako předchozí dva filmy Kruh a Kruh 2. Snímek tentokrát natočil režisér F. Javier Gutiérrez. Hlavní hrdinka Julie má strach o svého milovaného přítele. Holt se zajímá o strašidelnou legendu o videokazetě. O ní je známo, že ten, kdo se na ni podívá, zemře 7 dní od jejího zhlédnutí. Namísto něj se ale na kazetu podívá Julie. Na horor Kruhy se můžete jít klepat strachy už od 2. února.  

  1. Lék na život

Psychologický horor Lék na život natočil Gore Verbinski. Mladého a ambiciózního manažera pošlou jeho nadřízení do Alp do jednoho tajemného wellness centra. Chtějí, aby se vrátil zpět se svým kolegou, který tam údajně uvízl. Mladý manažer ale začne postupně odkrývat děsivá tajemství onoho wellness centra. Sám pomalu zjišťuje, že je nakažený záhadnou nemocí, kterou tam trpí úplně všichni pacienti. Psychologický horor můžete vidět na filmových plátnech od 16. února.

  1. The Bye Bye Man

Horor The Bye Bye Man natočila režisérka Stacy Title. Ve snímku figuruje nadpřirozená postava Bye Bye Man, která může držet ve své moci několik lidí a přinutit je k zabíjení. Existuje jen jedna cesta, jak zabránit tomu zlu. Nemyslet na to a neříkat to nahlas, jinak děsivá postava může ovládnout mysl lidí. Snímek bude v kinech vysílán od 23. března.

  1. Vetřelec: Covenant

Do snímku Vetřelec: Covenant se s vervou pustil opět režisér Ridley Scott. Od natočení prvního filmu Vetřelec uběhlo dlouhých 38 let. Trailer nám slibuje, že nový horor bude stejně úspěšný jako ten první. S tím ale nesouhlasí kritici. Ti tvrdí, že obživení ikonických filmů obecně, není úspěšný tah, protože se to tvůrcům dobře téměř nikdy nepovedlo. My se necháme překvapit. Film poběží na filmových plátnech od 18. května.

  1. Annabelle 2

Do natočení snímku Annabelle 2 se pustil režisér David Sandberg. Horor je pokračováním prvního dílu filmu Annabelle. Pokud jste ho viděli, jistě víte, že hlavní postavou je posedlá panenka. V druhém díle uvidíte příběh o tom, jak se z dětské hračky stala děsivá panenka i pro dospělé. Horor Annabelle 2 můžete vidět na českých filmových plátnech od 10. srpna.

  1. It

Snímek It natočil režisér Andreas Muschiettti. Film It s sebou přináší jedno z nejvíce medializovaných témat minulého roku. A tím je klaun. Vždy po 27 letech přichází do města Derry zlo, které se živí hlavně malými dětmi. V roce 1958 se skupinka dětí rozhodla, že klauna porazí. Myslely si, že se jim to podařilo, ale spletly se. Po několika letech se zlo v podobě děsivého panáka opět objeví. Horor můžete vidět od 7. září.

Film Kytice má nový obraz a zvuk a může znovu do kin

Udílení filmových cen Zlatý glóbus ovládl muzikál La La Land

Témata: