5 nejbohatších Youtuberů: Kolik vydělávají sdílením videí?

Redakce

V dnešní době se nevydělávají peníze v práci, ale na internetu. Kdo jsou nejvíce vydělávající lidi na Youtube?

Každý den sedí u svého notebooku, počítače, tabletu nebo smartphonu miliony lidí. Sledují nejnovější příspěvky a videa, která jejich tvůrci právě vložili na internet. Většina z těch, které vám tu představíme, začínala s videem jako s koníčkem. Teď je to ale jejich práce, která vydělává slušné peníze. Magazín Forbes si zjistil finanční poměry na Youtube a jelikož je tento časopis také o žebříčku nejbohatších lidí na světě, posvítil si i na tyto tvůrce. Jaké jsou výsledky?

  • PEWDIEPIE – výdělek 12 milionů dolarů ročně. Švéd, kterého kdysi ani nenapadlo, že díky internetu dosáhne něčeho takového. Má čtyřicet milonů odběratelů a videa mají cca dva až tři miliony shlédnutí.

  • SMOSH – výdělek 8,5 milionů dolarů ročně. Asi nejpopulárnější dvojice internetu. Parťáci tvoří nerozlučnou dvojku již od mládí. Ian Hecox a Anthony Padilla se do videí pořádně opřeli a není divu, že se jim to pěkně rozjelo. Dokonce vznikl i celovečerní film, který sklidil velký úspěch.

  • Lindsey Stirling – výdělek 6 milionů ročně. Tato kráska svým talentem uhranula miliony fanoušků. Svou slávu si vydobyla především fenomenální hrou na housle, ale dále pokračuje v mnoha hudebních stylech.

  • Rhett & Link – výdělek 4,5 milionů dolarů ročně. Populární talkshow Good mythical morning zhypnotizovala nejednoho člověka, který se každý den nemůže dočkat dalšího dílu. Jsou to sice starší chlapíci, ale to není problém pro rychlý růst úspěchu.

  • Michelle Phan – výdělek 3 miliony dolarů ročně. Krásná Michelle si vydělává díky videím v sekci beauty. Mnoho žen totiž hledá inspiraci na Youtube, jak se nalíčít, či jakou kosmetiku používat a jak. Dokonce díky svému úspěchu vytvořila i vlastní kosmetickou službu pro předplatitele, kterým posílá každý měsíc balíček s produkty.