5 nejlepších remixů na Daft Punk

Redakce

Daft Punk sami velmi úspěšně remixují mnohé skladby, ale co když někdo zremixuje jejich tvorbu? Vybrali jsme pro vás pět absolutně nejlepších mixů na daftpunkovské písně a můžeme vám zaručit, že na některých z nich budete asi nějakou dobu hodně závislí.

Get Lucky – Tom Budin remix. Laik by si možná řekl, že tenhle remix je v podstatě jen zrychlený originál a pár efektů k tomu navíc. Jenže to asi o produkci nemáte ani potuchy. Tohle je totiž přímo vynikající záležitost od australského DJ Toma Budina (mimochodem vítěze Zeddovy soutěže o nejlepší remix na song Clarity). Budin dal hitovce pohodový feeling bez zbytečného uširvavého pocitu a nádherně vyzdvihl především basy.

Harder, Better, Faster, Strongers – Dillon Francis remix. Američanovi Dillonu Francisovi pomohl ke slávě hlavně Diplo (spolupracoval s ním třeba na skladbě Que Que) a od Dipla to už není vůbec daleko k DJ Snakeovi. Francis a Snake pak spolu složili song Get Low, který je díky svému tempu a celkové náladě hojně používán v lekcích zumby. To byl rok 2014 a v témže roce vydal Francis i tento vskutku podařený remix na patrně nejzásadnější píseň francouzského dua. Jen si poslechněte ty dropy! Skvělé.

Doin‘ It Right – K?d remix. Originál Doin‘ It Right je taneční už sám o sobě a tancují u něj snad i sochy v Národním muzeu. Producentovi, který si říká K?d, se skutečně podařilo to, co je hlavním cílem remixů – ukázat song z trochu jiné perspektivy, „vypíchnout“ z něho to nejlepší a zároveň nezastiňovat originál. A pokud jste opravdu dobrý producent, tak k tomu přidáte i něco svého, jako tady třeba K?d, jehož klávesové hrátky (znějí po celou dobu songu a také je to poslední zvuk, který v remixu uslyšíte) posunují Doin‘ It Right na trochu jiný level.

Something About Us – Cherokee remix. Hodně Francouzů tvrdí, že jelikož jsou Daft Punk z Francie, tak by na jejich písničky měli sahat zase jen Francouzi. Ono se to zdá možná přitažené za vlasy, ale při poslechu totoho naprosto úžasného remixu od fracouzského producenta Cherokeeho možná budete s trochu patriotickými Francouzy souhlasit. Tohle totiž není jen nejlepší remix našeho žebříčku, ale také jeden z nejlepších remixů na Daft Punk vůbec. Není zatížen žádnými těžkými efekty a naopak klade důraz na hodně příjemný chill, což dává vyniknout původní melodii skladby.

The Grid – Alcala remix. Film Tron měl sice asi trochu menší úspěšch, než se čekalo, ale to nic nemění na tom, že od ještě většího průšvihu ho zachránila právě dokonalá hudba od Daft Punk, ve které se velmi pozoruhodně míchá jejich tradiční synťácký styl se symfonickými prvky. Jedna z nejlepších položek soundtracku je určitě The Grid, se kterou si velmi pěkně pohrál EDM producent z newyorského Brooklynu. Vystupuje pod uměleckým jménem Alcala a na jeho Soundcloudu si určitě nenechte ujít i jeho další tvorbu, neboť je to skutečně talentovaný chlapík.

One More Time – Pra2 vs Solar Shock remix. A na závěr tu máme takovou malou lahůdku pro milovníky Launchpadů, Abletonů a všech těch věcí okolo. V tomhle videu byly totiž poprvé použity hned čtyři Launchpady, což byla tenkrát v roce 2013 velká odvaha. Samotný remix je pak také rozhodně stojí za poslech, především pak „round two“ blíže ke konci. Pra2 i Solar Shock přidali do mixu spoustu svých věciček a nutno dodat, že tím vůbec nic nepokazili.

5 skvělých remixů hitů z roku 2016

5 nejlepších dance songů pro silvestrovskou párty