5 seriálových postav, které umřely, protože jejich představitelé byli nesnesitelní

Redakce

Znáte to, zamilujete si postavu a ona na konci série umře. Máte pocit, že seriál už bez ní nebude to co dřív. Někdy to tak vyžaduje scénář, jindy zkrátka skončí smlouva a herec už má závazky jinde, a pak jsou tu taky situace, kdy je herec nebo herečka takový průšvihář, že s ním nechce mít nikdo nic společného. A přesně ty vám teď představíte. Možná budete koukat, kdo se na plátně tváří jako andílek, ale ve skutečnosti byste s ním nechtěli sdílet ani skříňku u bazénu.

  1. Brenda Walsh i Prue z Čarodějek – Shannen Doherty

Na plátně sympatická přátelská brunetka, v zákulisí hysterická potvora. Už od dob Beverly Hills 90210, které se natáčelo na samém sklonku tisíciletí, měla Shannen pověst problémové herečky, se kterou není snadné vyjít. Ze seriálu ji nakonec vykopnuli právě kvůli nekonečným výstupům se spoluherci i členy natáčecího týmu, a tak Brenda jednoho dne odjela studovat do zahraničí a nikdo už po ní ani nevzdechl.

A historie se opakovala při natáčení seriálu o sestrách s čarodějnou mocí, který se začal natáčet v roce 1998. Řekněme, že své seriálové sestře, Alysse Milano, prostě její manýry neučarovaly. A tak musela Prue zemřít.

  1. Charlie Harper z Dva a půl chlapa – Charlie Sheen

Zlé jazyky říkají, že Charlie Sheen v populárním sitcomu nemusel ani moc hrát – role sebestředné hvězdy mu byla ušitá na míru. Jeden by řekl, že bude mít radost. Jenže Charlie nesnášel jednoho z autorů, Chucka Lorreho. Nejdřív ho drsně urážel v sérii tweetů a v rozhovorech s médii, kde ho mimo jiné nazval “ubožákem” a trousil antisemitské vtípky na jeho adresu. V této době prý procházel psychologickým léčením, ale vztahy s Lorrem se vyléčit nepodařilo. Jen co se Sheenovy urážky dostaly do titulků bulvárů, Lorre ukončil natáčení osmé série a v deváté pak Charlieho nechal srazit vlakem. Na jeho místo nastoupil hodný hoch Ashton Kutcher. A tradá, show mohla pokračovat.

  1. Eddie Britt ze Zoufalých manželek – Nicollette Sheridan

Zoufalky se natáčely v letech 2004 – 2012 a jak byly dramatické na obrazovkách, tak i v zákulisí se odehrávala neméně pikantní dramata. Nicollette se nesnášela s autorem seriálu Marcem Cherrym, takže její postava v půlce natáčení byla zavražděna. Herečka si to nenechala líbit a s Cherrym a produkční společností se začala soudit. A probíhající soud vytáhl na veřejnost spoustu špinavého prádla. Sheridan Cherryho obvinila, že ji udeřil do hlavy a že dostal padáka potom, co si herečka stěžovala. Cherry ale oponoval, že jí pouze poklepal na hlavu, aby ji upozornil, že ve scénáři je vtipná scéna. Dokázal, že její postava byla vyškrtnutá ryze z ekonomických důvodů, ale že její neprofesionální chování, včetně toho, že se chovala hrubě ke kolegům i ke členům štábu, mělo taky svůj vliv. Soud se přiklonil na stranu tvůrců a zoufalá Nicollette ostrouhala.

  1. Derek Shepherd z Chirurgů – Patrick Dempsey

Fanoušky nekonečného seriálu z lékařského prostředí totálně odrovnalo, když charistmatický doktor Shepherd na konci 11. série zemřel při fatální autonehodě. Drby říkají, že Patrick Dempsey podepsal své postavě rozsudek smrti, když v zákulisí vyvolával takové scény, že je autorka Shonda Rhimes nemohla dál snášet. I když oficiálně oba tvrdí, že mezi nimi není žádná zlá krev, Dempseyho úlety ho kromě role stály i manželství. Prosáklo se, že svou manželku podváděl s o hodně mladší členkou natáčecího štábu. Navíc si Dempsey pořád stěžoval na svou dějovou linku a chtěl pro svou postavu víc prostoru. Když se pak Shondy Rhimes v jedné talk show ptali, jestli někdy zabila postavu jen proto, že jí neseděl její představitel, odpověděla pouze „Ano. A nebudu jmenovat.“ Závěr si udělejte sami.

     5. Charlie Hieronymus Pace ze seriálu Ztraceni – Dominic Monaghan

Pamatujete si baskytaristu Charlieho, který se mezi ostatními zachránil z havarovaného letadla na tajuplném ostrově? Tři série se sbližoval s Claire, aby nakonec hrdinně zemřel ve snaze zachránit ostatní přeživší. Po smrti své postavy se Dominic Monaghan nechal slyšet, že se mu vlastně ulevilo. “Hrála tam spousta herců, takže jste nemohli pracovat tolik, kolik jste chtěli. A to vás nudí, začnete být frustrovaní, zlenivíte a nakonec se to projevuje i na vaší práci,” prohlásil v jednom z rozhovorů. Ale za jeho smrtí údajně bylo víc než jen kreativní záměr scénáristů. Monaghan chodil s jednou z hlavních hereček Evangeline Lilly, která mu po pěti letech dala kopačky kvůli asistentovi produkce. Monaghan si nedokázal ušetřit uštěpačné poznámky, navíc si neustále stěžoval na Matthewa Foxe, kterého pomlouval na Twitteru. Když se jeho postava utopila, šly s ní ke dnu i nepříjemnosti, které na plac přinášel.

30 + 1 citátů od slavných osobností, které dokonale vystihují ženské pohlaví

Jak dnes vypadá Irmička z Účastníků zájezdu?