5 skvostných vánočních songů, které si i letos pusťte

Redakce

K Vánocům mimo klasiku, jakou je kapr, bramborový salát, cukroví, stromeček, pohádky nebo zvyky patří nepochybně i písničky, a to nejen tradiční koledy. Podívejte se a poslechněte si 5 TOP songů, které ve vás vzbudí tu pravou vánoční náladu a atmosféru. Znáte je?

Frank Sinatra – Santa Claus Is Coming To Town. Tato písnička (v překladu Santa Claus přichází do města) vznikla roku 1934. Autory jsou John Frederick Coots a Haven Gillespie. Dočkala se mnoha interpretací od několika zpěváků, ale nejslavnější z nich je verze od Franka Sinatry.

Wham! – Last Christmas. Tak to je klasika. Kdo by neznal jednu z nejhranějších vánočních hitovek Last Christmas? Asi jen málokdo. Ne každý však už ví, že autorem je George Michael a i ona se dočkala mnoha zpracování, ne jen od skupiny Wham! (z roku 1984).

John Lennon – Happy Xmas (War Is Over). Tato písnička od Johna Lennona z roku 1971 se již několik desítek let drží na špici a není divu. Má v sobě poselství lásky a míru. A o tom Vánoce přece jsou – o lásce, klidu a míru.

Mariah Carey – All I Want For Christmas Is You. Tento song se Mariah opravdu povedl. Patří mezi nejoblíbenější novodobé vánoční songy a zamilovala si i ji kritika, a to je co říci. Dokonce vznikla i další verze této písně, která je nazpívaná jako duet s Justinem Biebrem.

 

Queen – Thank God It’s Christmas. Psal se rok 1984 a jedna z nejslavněších kapel všech dob Queen vydala svůj další hit Thank God It´s Christmas. Velikou škodou je, že k němu nebyl natočen videoklip, který by si jistě zasloužil. Na Youtube.com byl ale klip vytvořen jedním z fanoušků.

5 nejlepších vánočních trhů v Evropě

10 nejkrásnějších vánočních citátů: Na Vánoce vedou všechny cesty domů